június közepére megújul

2021.04.22. 17:05

Készülnek már a nyári szezonra a Nádastó Szabadidőközpontban

Látványos fejlesztések indultak el a Sándorfalvi Nádastó Szabadidőközpontban, így a szezon kezdetére jelentősen megújul a bányató köré telepített strand. Teljesen új fogadóépületet építenek, létrehoznak egy rendezvénytermet a területen, és a szolgáltatások színvonalát is javítják például a wifirendszer kiépítésével.

T. K.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Több mint 300 millió forintot költenek az idei szezonban a sándorfalvi Nádastó Szabad­időközpont fejlesztésére. Két pályázatnak köszönhetően in­dulhatnak el a fejlesztések: az egyikből két új épületet húznak fel a területen, a másikból pedig elsősorban a szolgáltatások színvonalát növelik.

A tervek szerint a strandszezon kezdetére az új bejárat el is készül.
Fotó: Kuklis István

– Mivel Sándorfalva külterületének nagy része természetvédelmi és Natura 2000-es terület, nincsenek gyáraink, így éves iparűzésiadó-bevételünkre nem tudunk alapozni. Ahhoz azonban, hogy tovább tudjuk fejleszteni a települést, szükségesek pluszforrások, amelyeket mi a turisztikából szeretnénk előteremteni. Bízunk benne, hogy a fejlesztésekkel a látogatói számot tovább tudjuk növelni, új szolgáltatások bevezetésével pedig a szezont is ki tudjuk nyújtani – magyarázta Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester.

A komplex turisztikai fejlesztésre elnyert csaknem 240 millió forintból két új épületet húznak fel a területen.

A tervek szerint már a szezon kezdetére elkészül az a fogadóhelyiség, amely teljesen átalakítja a strand bejárati képét.

Ebben a jegypénztár mellett férfi és női mosdó, teakonyha, iroda, valamint egy halőr tartózkodó és egy félig fedett, félig nyitott terasz is helyet kap. Emellett épül egy idegenforgalmi látogatótér is a focipálya mellett, amely kiállítások, rendezvények megtartására lesz alkalmas. Ebben egy nagy méretű, 143 négyzetméteres, mobil fallal kettéosztható terem mellett vizesblokkok, raktár és teakonyha is lesz.

Fotó: Kuklis István

A tetején egy teraszt is kialakítanak, ahol egy faszerkezetes kilátópódium is helyet kap. A rendezvényterem építése nyáron is zajlik majd, a strandtól azonban az építkezési területet elkerítik. A pályázat részeként a Nádastó területén létrehoznak egy gyalogos tanösvényt, valamint három gyaloghidat is.

A másik pályázaton 74 millió forintot nyert az önkormányzat.

Ebből épül egy csónaktároló épület, kiépítik a wifirendszert, valamint napelemes kandelábereket helyeznek el a területen.

Mindemellett tereprendezésre is sor kerül, 4 napvitorlát helyeznek ki, lesz strandkönyvtár, egy gyermekjátszótér és egy szelfipont is. A munkálatok már el­kezdődtek, és a tervek szerint a hátsó részen zajló építkezést leszámítva mindennel készen lesznek június közepére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában