Szeged

2021.04.15. 12:36

Kézműves remekeket vár a kamara

Ebben az évben is kiírta pályázatát a Magyar Kézműves Remek cím elnyerésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

delmagyar.hu

A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

Valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót és a termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát – termékcímkét – készíthessen.

Tavaly összesen négy ilyen díj jutott megyénkbe. A hódmezővásárhelyi Tóth Mihály Györgyné fazekas, népi tárgyalkotó iparművész, a Szeged-Tápéról pályázó Telekné Tóth Ilona, a csanádpalotai Nagy Péter kötélgyártó kisiparos és a szegedi Szutor Gabriella tervezőgrafikus pályamunkája kapta meg az elismerést. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem tartott díjátadó ünnepséget a kiíró, a Magyar Kézműves Remek címet elnyerő helyi pályázók díjait a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy későbbi ünnepségen adja majd át.

A pályázat leadásának határideje augusztus 31., ám célszerű korábban beadni a munkákat, hogy az előzsűrizés gördülékeny lehessen.

További információ a 62/554-250-es számon és az [email protected] címen kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában