Helyi közélet

2021.05.08. 06:05

Boszorkányos szelfipont – Ötletes dekoráció a főtéren

Tóth A. Péter

A kiszomboriak gőzerővel készülnek a 13. Kukorica-útvesztő Fesztiválra. Fotó: Endrész Erzsébet

A kiszombori lokálpatrióták rendszeresen kedveskednek a helyieknek, szívügyüknek ér­­zik a település és lakói sorsát. A főtéren nagyobb ünnepek, vagy jeles események alkalmával vidám, hangulatos élőképet készítenek. A munkát a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai nagy lelkesedéssel végzik, a napokban újabb izgalmas alkotásnak örülhetnek a zomboriak.– Az új élőképünk a majálishoz, a nyárhoz, és persze a kiszombori kukorica-útvesztőhöz kapcsolódik. Idén ugyanis 13. alkalommal készítjük el a falu határában az izgalmas útvesztőt, április 10-én megtörtént a kukorica vetése.

A kiszomboriak gőzerővel készülnek a 13. Kukorica-útvesztő Fesztiválra.
Fotó: Endrész Erzsébet

A Helytörténeti Gyűjtemény előtt, ahogy ezt régóta tesszük, kis színfoltot viszünk községünk életébe, kedveskedünk a kiszomboriaknak és a hozzánk látogatóknak. Legújabb élőképünknél is megtörtént a vetés, egy-egy kosárba helyeztük el a bennünket kezdetektől támogató Gabonakutató Nonprofit Kft.-től kapott vetőmagot. Így követhetjük, hogyan fejlődik a határban is a növény – mondta el lapunknak Endrész Erzsébet, a Honismereti Kör vezetője.

Ugyanitt fotópontot is elhelyeztek az érdeklődők számára, ennek része a balesetet szenvedő boszorkány alakja. A kiszombori sütőtökfajta fejlődését is követhetjük az élőkép előtti árokparton. A lokálpatrióták azt remélik, hogy ősszel a sütőtökfesztivált is megrendezhetik. A hétvégi majálisra és emlékezve a múlt hagyományaira egy májusfát állítottak, a tér másik oldalán pedig virágosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában