Fillérekért akarták eladni a belvárosi lakást

2021.05.30. 13:02

Márki-Zay Péter: Bárki édesanyja, vagy a kutyája is megveheti az ingatlant

Potom 2,3 millió forintért akart a hódmezővásárhelyi önkormányzat eladni egy 77 négyzetméteres, rossz állapotú, ám annál jobb helyen lévő udvari lakást. Még a Márki-Zay Pétert támogató képviselők is nemet mondtak rá.

Kovács Erika

A városközpontban, ebben a házban található az a 77 négyzetméteres lakás, amit a képviselők végül nem adtak el 2,29 millióért. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat az Andrássy út 35. szám földszint 7. alatti házrészt hirdette eladásra, amire egy jelentkező akadt. A csütörtöki véleményező ülésen mindössze 2,29 millió forintért adta volna el neki az önkormányzat, ha a képviselők rábólintanak.

A városközpontban, ebben a házban található az a 77 négyzetméteres lakás, amit a képviselők végül nem adtak el 2,29 millióért. Fotó: Kovács Erika

Az udvari lakás 77 négyzetméteres, előszobából, 2,5 szobából és konyhából áll. Az előterjesztés szerint hasznosításra alkalmatlan, évek óta üres. Az önkormányzat által felkért in­gatlanforgalmi szakértő szerint a leromlott állapotú lakás felújítása nagyon költséges lenne. A lakrész a Pávás ház szomszédságában található.

– Nem tudom, milyen állapotú lehet a házrész, de rendkívül frekventált helyen található – mondta a Márki-Zay Pétert támogató Lökösné Nagy Sarolta képviselő, aki azt javasolta, ír­­janak ki újabb árverést, hogy a város vagyonát megőrizzék. Horváth Zoltán, a Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselője ugyanezt kérte.

– 2,29 millió forint a város legjobb helyén, méterekre a tram­trainmegállótól, 3 perces sétára a Kossuth tértől. Ez rendkívül alacsony ár – hangsúlyozta.

– Közművek, de fűtés sincs a házrészben. A fal vizesedik, a helyiségek aljzata részben földes – sorolta Kis Andrea alpolgármester. Márki-Zay Péter szerint ezek indokolják az árat. Végül a képviselők úgy döntöttek, újra meghirdetik, de drágábban.

– Az ajánlatokat begyűjtjük. Bármelyik képviselő megveheti. Bárkinek a sógora, az unokatestvérének az élettársa, de akár az édesanyja vagy a kutyája is meg­­veheti – mondta a napirend vé­­gén Márki-Zay Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában