Turizmus

2021.05.16. 10:30

Megújulva várja a vendégeket a kisteleki fürdőkomplexum

Jövő héten kinyit a kisteleki termálfürdő. A komplexumot pár héttel azután zárták be fél évvel ezelőtt, hogy átadták az új épületszárnyát. A koronavírus miatti kényszerű leállás alatt is történtek azonban fejlesztések: megnövelték például az öltöző alapterületét és újracsempézték az egyik medencét.

T. K.

A koronavírus miatt fél évig volt zárva a kisteleki fürdő, ezt az időt azonban fejlesztések megvalósítására használták. Fotó: Frank Yvette

A kisteleki termálfürdő új, 160 négyzetméteres épületszárnyát a kibővített szolgáltatásokkal ta­valy október közepén adták át, ám a létesítmény a koronavírus-járvány miatt pár héttel később bezárt, sokan így még nem is látták a fejlesztéseket. Pedig jelentős változáson esett át: immár fényterápiás Caracalla-kád és jakuzzi is várja az ide látogatókat, valamint van négy masszázsszoba, infraszauna merülődézsával, illetve egy napozóteraszt is kialakítottak. Fél év után jövő héten nyithat ki ismét a fürdő, a látogatóknak pe­­dig külön öröm lehet, hogy az eltelt időben további újítások is történtek.

– A Vidékfejlesztési Programban 20 millió forintot nyertünk, amelyhez 2 millió forintos önrészt az önkormányzat is hozzátett. Ebből az összegből kibővítettük az öltözőt: nagyjából 20 négyzetméterrel megnöveltük az alapterületét

– mondta Domonics János alpolgármester.

A koronavírus miatt fél évig volt zárva a kisteleki fürdő, ezt az időt azonban fejlesztések megvalósítására használták.
Fotó: Frank Yvette

– A beruházás részeként ki­­cseréltük az öltözőkabinokat, és új hajszárítókat, illetve pelenkázókat is elhelyeztünk a helyiségben, ahol így immár akár százan is tudnak egyszerre öltözködni.

A pályázati pénzből maradt arra is, hogy kicseréljék a termálmedence csempéit olyan speciális burkolatra, amelyet nem tesz tönkre a termálvíz, illetve a két, már elhasználódott szauna helyére is újakat hoztak. Mivel a városban a nagycsoportosok és az alsó ta­­gozatosok is járnak úszni, fontos volt, hogy támogassák az úszásoktatást. Ehhez különböző eszközöket vásároltak.

– Mindezek mellett a kényszerű zárvatartást arra is felhasználtuk, hogy önerőből kisebb javításokat végezzünk

– tette hozzá Domonics János.

– Az úszómedence fölé LED-es lámpák kerültek, hogy ott is megfelelő legyen a fényerő, több helyen kicserélték a csempeburkolatot, ahogy az álmennyezetet is – sorolta. Utóbbi munkálatok során egyébként kiderült, hogy az elszívórendszer is elhasználódott, így azt is kicserélték. A belső uszodatér pedig egy tisztasági festést kapott.

A medencéket már feltöltötték, a vízminta ellenőrzésének eredménye után pedig jövő hé­­ten hivatalosan is kinyithat a kibővített, megszépült fürdő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában