Nagymágocs

2021.05.19. 13:08

Ovivárat kapott a Jókai utcai játszótér

Új játszótéri elemmel, egy ovivárral gazdagodott Nagymágocs Jókai utcai játszótere.

Kovács Erika

– Ez településünk legrégebbi játszótere, ahol csak vas játék­elemek voltak – mondta Szebellédi Endre polgármester.

– A Magyar Falu programból kaptunk forrást a játékvár beszerzésére, amit már birtokba vehettek a gyermekek. Ha minden igaz, őszre oda, a Belügyminisztéri­um támogatásával, egy nyolc elemből álló fitneszparkot is telepítünk – említette meg a településvezető.

Az ovivár jó időben biztosan nagy kedvenc lesz a gyermekek körében.
Fotó: Kovács Erika

Nagymágocsnak négy játszótere van, három a belterületen és egy külterületen, Ótompahá­ton. Utóbbit néhány éve újították fel. Ott jövőre terveznek fejlesztéseket. Nagymágocson az óvodának is van egy jól felszerelt játszótere, amit az oda járó gyerekek használhatnak. Fontos a játszóterek kérdése, ugyanis az utóbbi években megnövekedett a használók száma.

– 2014–2015-ben azon kellett gondolkodnunk, hogy miből működtessük az óvodát, mert kevés volt a kisgyermek, így nem sok normatívát kaptunk. Most ennél sokkal örömtelibb kérdések foglalkoztatnak bennünket. A gyermeklétszám növekedése miatt azon gondolkodunk, hogy új bölcsődét kell létesítenünk, és növelnünk kell majd az óvodai csoportok számát is – tudatta Szebellédi Endre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában