adomány

2021.05.04. 15:55

Ózongenerátort kapott az árpádhalmi rendelő

Ózongenerátort adományozott a Gróf Károlyi Ferdinanda Egyesület az árpádhalmi háziorvosi rendelőnek. Az időzíthető berendezéssel a rendelőt és a várót is fertőtleníthetik, szükség esetén pedig a település intézményeiben is tudják használni.

Kovács Erika

Katona Mátyásné és Szarka Attila adták át az ózongenerátort Patvaros Áronnak. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A mintegy tízéves Gróf Károlyi Ferdinanda Egyesület nevében Katona Mátyásné tag és Szarka Attila elnök adták át az ózongenerátort kedden Patvaros Áron háziorvosnak.

– A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán elnyert forrásunkat átcsoportosítottuk, hiszen a pandémia miatt az eredeti célok jelentős részét nem tudtuk megvalósítani. Azt terveztük, hogy a határon túli testvértelepülési kapcsolatainkat erősítjük, de az ismert helyzet miatt erre nem kerülhetett sor. A pályázat kiírója lehetőséget biztosított a célok átalakítására. Ennek részeként vásárolhattuk meg a mintegy nyolcvanezer forintos ózongenerátort – mondta Szarka Attila.

Katona Mátyásné és Szarka Attila adták át az ózongenerátort Patvaros Áronnak. Fotó: Kovács Erika

Patvaros Áron, Árpádhalom háziorvosa örömmel fogadta a felajánlást.

– Nem tudhatjuk, hogy aki bejön a rendelőbe, esetleg fertőzött-e, hiszen a Covid-19 olykor tünetmentesen is jelen lehet valakiben. Ez a berendezés pedig a levegő fertőtlenítésére szolgál. Azért is jó, mert minden apró résbe „bebújik” az ózon, minden bacilust, vírust elöl.

Rendelés után félórás fertőtlenítést végzünk majd. Félóra szellőztetés után, másnap már tovább folytathatjuk a munkát

– tudtuk meg Patvaros Áron háziorvostól, miért is fontos számukra ez a berendezés. Nemcsak a koronavírus-fertőzés ellen, hanem a későbbiekben az influenza-szezonokban is nagy hasznát veszik majd a berendezésnek.

Patvaros Árontól megtudtuk, Árpádhalmon is voltak, akik elkapták a fertőzést, de szerencsére nem túl sokan.

– Voltak és most is vannak Covid-fertőzöttek Árpádhalmon. Talán azért, mert a földrajzi adottságainak köszönhetően kissé zártabb a település, ezért nem volt túl sok megbetegedés – tudtuk meg a háziorvostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában