kevés látogatóval számolnak

2021.05.20. 12:15

Sok vendég elmarad, mert nincs védettségi igazolványa

Harmadára-negyedére esett vissza a forgalma azoknak a szolgáltatóknak, amelyek ugyan kinyithattak május elején, azonban csak olyan vendégeket fogadhatnak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Timár Kriszta

Szeged, 20210519. Napfény parkban nyitott Crazy Jump trambulin park védettségi igazolvánnyal igénybe vehetõ hely. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Április végén értük el a 4 millió beoltottat Magyarországon, így megnyílhattak az éttermek belső terei, a szállodák, a színházak, mozik, uszodák, illetve az ed­­ző- és fitnesztermek is. Ezeket azonban csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt lévő 18 éven aluliak vehetik igénybe. Ez pedig az érintettek szerint jelenleg még komoly forgalomkiesést eredményez: a korábbi vendégszám töredékével kénytelenek egyelőre beérni.

A Belvárosi mozi május 6. óta fogadja a filmrajongókat, naponta összesen 9 vetítéssel három teremben.

– Ha eladunk napi 50-60 jegyet, már örülünk

– foglalta össze a jelenlegi helyzetet Szabó Éva, a mozi vezetője. Hozzátette: egyelőre a filmmegjelenések is visszafogottak, hiszen például a legnagyobb mozihálózat még ki sem nyitott, ettől függetlenül érezhető a koronavírus hatása.

Nem sokan fedezték még fel az új uszodát. Fotó: Frank Yvette

A város uszodái és fürdője szintén kis forgalmat bonyolít egyelőre. Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Városi Sportuszoda lakossági látogatói száma nagyjából harmadára esett vissza 2019, tehát a koronavírussal még nem sújtott utolsó év azonos időszakához képest, az Anna fürdőben pedig, ahol egyelőre még csak korlátozottak a szolgáltatások, nagyjából negyed annyi látogató van.

– A Tiszavirág uszodát még nem fedezte fel magának a lakosság, ráadásul a nyári szezonban többen előnyben ré­­szesítik a sportuszoda nyitott medencéit, ahol most minden időszakban van lehetőség úszásra

– tette hozzá.

Két hete nyitott meg a szegedi trambulinpark, a védettségi igazolvány hiánya miatt azonban sokan nem tudják még használni. Fotó: Frank Yvette

Az újrainduló szolgáltatások üzemeltetőinél valószínűleg már csak azok vannak nehezebb helyzetben, akik most in­­dítják be vállalkozásukat. Ilyen például a Napfényparkban megnyílt Crazy Jump, amely május 7. óta várja azokat, akik egyszerre akarnak sportolni és szórakozni. Hasonló trambulinpark eddig csak a fővárosban volt elérhető, az újonnan megnyílt szegedi park azonban hiába olcsóbb és hiába van helyben, egyelőre a vártnál ke­vesebben látogatják.

– Bár 65 fő a befogadóképességünk, a négyzetméter ala­­pú korlátozás miatt csak 40-en lehetnek bent egyszerre. Ehhez jön még hozzá, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet jegyet vásárolni, így nagyjából az érdeklődők 40 százaléka kiesik

– mondta el lapunknak Kiss Péter ügyvezető. Hozzátette: bíznak benne, hogy nyárra jóval többeknek lesz igazolványuk, így a szolgáltatásokat is a mostaninál sokkal szélesebb réteg veheti majd igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában