vásárhelyen visszaáll a megszokott ügyfélfogadás

2021.05.04. 07:00

Sorra nyitnak az intézmények

Keddre egy nap alatt 50 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében, és jelenleg még 157 hódmezővásárhelyi van hatósági házi karanténban. Algyőn kinyitottak a szabadidős és kulturális intézmények is.

Munkatársunktól

Egész héten oltanak a szentesi oltóponton. A Sima Ferenc utcai rendelőintézetben reggel 8 és délután 4 óra között az AstraZeneca vakcináját adják be azoknak a 18 éven felülieknek, akik időpontot foglalnak a www.eeszt.gov oldalon.

Jelenleg 157 hódmezővásárhelyi van hatósági karanténban – közölte szokásos heti ülése után a helyi Operatív Stáb. A rendőrök a múlt héten számos üzletet ellenőriztek, mindent rendben találtak. A maszkviselés és a kijárási tilalom megszegése miatt viszont 8 embert figyelmeztettek, 12 helyszíni bírságot szabtak ki és 10 szabálysértési eljárást indítottak.

Azt is írták, hogy az önkormányzat intézményeiben minden rendben van, nincsenek új betegek, és minden óvodai és bölcsődei csoport nyitva van. Az oltásokat az idősotthon és a hajléktalanszálló ellátottjai és dolgozói is folyamatosan kapják.

A vásárhelyi polgármesteri hivatalban május 10-étől megszűnik az időpontfoglalós ügyfélszolgálati rendszer, a megszokott ügyfélfogadási időben várnak akkortól mindenkit.

A kézfertőtlenítés, a maszkhasználat és a távolságtartás az épületbe lépéskor továbbra is kötelező.

Folyamatosan nyitnak a megyei kulturális és szabadidős intézmények, már az Algyői Tájház is látogatható. Archív Fotó: Frank Yvette

Algyőn a Borbála fürdő már szombattól fogad vendégeket, míg tegnap kinyitották a Gyevikult Nkft. intézményeit is. Mostantól újra látogatható a Faluház, a Civilház, a Tájház, az Ezerjóház és az Alkotóház is. Ezeket a helyeket csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, továbbá a felügyeletük alá tartozó 18 év alattiak. A védettségi igazolványt és mellé a személyit meg kell mutatni belépéskor.

A koronavírus-fertőzésben elhunyt áldozatokra emlékeztek a szegedi Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály dolgozói vasárnap este. A Dóm téren 27 ezer 802 mécsest helyeztek el. A mécsesekből kirakták a világban eddig elhunyt 3 millió 208 ezer 515 áldozatra utaló számsort. A megemlékezés részeként 5 percre megkondultak Szeged templomainak harangjai.

Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában