Tudatosan fejlesztenek az erdészetiben

2021.05.12. 16:30

Szimulátort kapott az iskola

Tóth A. Péter

Az iskola legújabb büszkesége a korszerű szimulátor. Fotó: Tóth A. Péter

– Kormányzati program segítségével fejlesztették az iskolai wifihálózatot, órákon is nagy hasznát vesszük a „sebességnek”. A legnagyobb volumenű, legújabb beruházás keretében kaptunk egy szimulátort a Hermann Ottó Intézeten keresztül, a fenntartónk, az Agrárminisztérium jóvoltából – mondta Máhig József, a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum igazgatója.

A szegedi technikum falai között évek óta magas színvonalú az oktatás, az Ágazati Szakmai Érettségi Versenyre 20 gyerek jut be az ország iskoláiból, idén 7 tanulójuk is bekerült a legjobbak közé.

Vannak osztályok, ahol a továbbtanulók aránya eléri az 50 százalékot, szakgimnáziumként erre az eredményre nagyon büszkék. Hosszú a dicsőséglista: az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a végzősök versenye, a 15 döntősből 5 került be az iskolából.

– A gép értéke mintegy 30 millió forint, összesen 3 ilyen van az országban. A Forwarder Harvester szimulátor 3 nagy képernyőn mutatja a feladatokat. A berendezés egy csoda, a teljesen automatizált rendszerek szimulátora, fülkéjében olyan gépeken tanulhatnak a diákok, amelyeket az erdőben a fakitermelésre használnak. Segítségével szeretnénk vonzóbbá tenni a szakmánkat az általános iskolások számára. Reméljük, hogy a gyerekeknél már maga a berendezés látványa „szerelem lesz első látásra” – tette hozzá az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában