postát és virágüzletet is megpróbált pisztollyal kifosztani

2021.06.25. 11:02

A polgármesteri hivatal is feljelentette volt munkatársát

Nem jogerősen 6 év börtönre és 6 év közügyektől való eltiltásra ítélte a Szegedi Törvényszék azt a Szegeden élő jogászt, aki két napon belül egy postát és egy virágüzletet próbált kirabolni tavaly. A férfit a vásárhelyi önkormányzat is feljelentette.

Munkatársunktól

Tavaly május 21-én próbált kirabolni Szegeden egy postahivatalt a férfi. Archív fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Az exjogász ellen egy másik eljárás is folyik. A hódmező­vásárhelyi önkormányzat sikkasztás és vesztegetés elfogadása miatt jelentette fel volt munkatársát.

Szerette az italt

A férfit 2018 nyarán, már Márki-Zay Péter polgármestersége idején vette fel a hódmezővásárhelyi önkormányzat, csoportvezető lett. A hivatalban közismert volt, hogy alkoholproblémákkal küzd.

Többen látták, amikor például egyszer részegen levizelte a Bethlen-gimnázium oldalát.

Végül 2020 februárjában elbocsátották, nem csak az alkoholproblémái miatt.

Tavaly május 21-én próbált kirabolni Szegeden egy postahivatalt a férfi.
Archív fotó: Frank Yvette

Lépett a belső ellenőrzés

A vásárhelyi polgármesteri hi­­vatalban 2020 májusában be­­jelentést tett egy ügyfél a csoportvezető ellen, ami után a belső ellenőrzési csoport soron kívüli vizsgálatot végzett. Hat esetben tártak fel szabálytalanságot. A férfi megsértette az önkormányzat pénzkezelési, iratkezelési és vagyonnal való gazdálkodásának szabályait – ez még tavaly nyáron hangzott el a közgyűlésen.

Lapunk megkereste az ön­­kormányzatot, mit léptek eb­­ben az ügyben. A hivatal sajtószolgálatától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a jegyző vesztegetés elfogadása és sikkasztás alapos gyanúja miatt feljelentést tett a volt csoportvezetővel ellen. Az ügyben nyomozás indult.

Fegyverrel fenyegetett

Az 52 éves férfi tavaly május 21-én egy szegedi postán szegezett az egyik alkalmazottra lőfegyvert, majd pénzt követelt. Az alkalmazottak a járókelőktől kértek segítséget, a rabló pedig elbiciklizett. Két nappal később egy szegedi virágboltban fogott fegyvert az eladóra.

A rabló könnyes szemmel mesélte, hogy kétségbeesett helyzetbe került, ekkor a nő még 5000 forintot is felajánlott neki.

Közben az üzlet hátsó részében tartózkodó alkalmazott felhívta a rendőrséget. A rabló elmenekült, de egy órán belül elfogták a rendőrök. Egy kocsmában fröccsözött, ahol korábban többször is eldicsekedett azzal, hogy a vásárhelyi polgármesteri hivatalban dolgozik csoportvezetőként, és jogász a végzettsége.

A férfit a Szegedi Törvényszék első fokon 6 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, ami el­­len a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, ezért az ítélet nem jogerős.

A férfi tavaly május 21-én egy szegedi postán szegezett az egyik alkalmazottra lőfegyvert, majd pénzt követelt. Az alkalmazottak a járókelőktől kértek segítséget, a rabló pedig elbiciklizett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában