fesztiválbelépőket és játékokra költhető pénzt is adott

2021.06.02. 14:38

A szegedi orvosok visszaadták unokája hallását, meghálálta nekik

A világ 14 operaházának készít jelmezeket Debreczeni Ildikó, akinek unokája halássérülten született, viszont a szegedi Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikán csodát tettek vele. A szakemberek munkáját most adományokkal hálálta meg.

Kiss Anna

Szeged – 2021.06.02. A Rovó László rektor műtötte meg Debreczeni Ildikó jelmeztervező unokáját. Most meghálálja több 100 ezer forintos játékokkal és koncertbelépőkkel a Fül-orr-gégészeti klinikának a gyógyítást. Képen: Szamosközi Alice logopédus, Debreczeni Ildikó jelmeztervező, Rovó László rektor, Csanády Miklós igazgatóhelyettes, Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Hallássérülten született Debreczeni Ildikó világhírű jelmeztervező unokája, akit kétéves korában az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikáján operált meg Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, a klinika igazgatója.

A operajelmezeket készítő szakember unokája, Zalán ma már 7 éves, tökéletesen halló gyermek, azonban a nagymama úgy érezte, eljött az ideje annak, hogy meghálálja a klinikának a csodát.

Ezért az általa megálmodott és évek óta sikeresen megrendezett Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál idei eseményeire 50 belépőt adományozott a klinika dolgozóinak, valamint 200 ezer forintot is felajánlott játékvásárlásra.

– Ezt a pénzt még 2 évvel ezelőtt kaptam egy elismeréssel, és már akkor eldöntöttem, hogy a szegedi klinikának adományozom játékokra, azonban az új szárny építése és a koronavírus-járvány is közbeszólt, így most tudtam átadni. Ezzel szeretném meghálálni az itt dolgozók csodatevését, hiszen az implantáció által Zalán ma már tökéletesen hall, az első osztály legjobb olvasója, sőt már dobolni is tanul, amit nagy élvezettel csinál – mondta el lapunknak Debreczeni Ildikó. A jelmeztervező egyébként a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesületét is rendszeresen támogatja, az egyesület családjai rendszeresen részt vesznek a Tisza-tavi Fesztiválon is.

Játékvásárlásra pénzt, a Tisza-tavi Fesztiválra pedig belépőket adományozott a világhírű jelmeztervező. Fotó: Karnok Csaba

Rovó László az adományok átvétele után arról beszélt, hogy a Bibliában leírt csodatételeket nehéz felülmúlni, de 25 éve a klinika azért dolgozik, hogy visszaadják a hallását a sérülten születetteknek.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a több évtizedes törekvéseink által nemcsak Európában vagyunk kiemelkedők, hanem a világ egyik legjobb cochleáris implantációs műtőjével rendelkezünk. Az új szárny által eljutottunk oda, hogy külön részleget tudunk kialakítani a gyermekeknek, így lesz helye azoknak a játékoknak, amelyeket a támogatásból vásárolunk. A gyerekklinika átalakítása miatt most a Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikára költözik az általános gyermeksebészet egy időre, így még inkább szükségünk van új játékokra – számolt be a rektor.

Az átadó után Debreczeni Ildikó bejárta a klinika új szárnyát Kiss József Géza audiológus, tudományos szaktanácsadó és Szamosközi Alice logopédus vezetésével. Többek közt az akusztikai vizsgálóba is bepillantottak, ami Magyarországon egyedülálló eszközparkkal rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában