Gádorosra viszik bevásárolni a lakosokat

2021.06.08. 06:58

Bolt nélkül maradt Eperjes

Június 1-jén bezárt a falu egyetlen boltja Eperjesen. A lakosok nehéz helyzetbe kerültek. Most az önkormányzat intézi nekik a kenyeret. Hétköznap reggel félóránként kisbuszos bevásárlójáratokat is szerveznek a szomszédos településre, Gádorosra. Jó hír, hogy a bolt már új gazdára talált.

Kovács Erika

„Tisztelt Lakosok! Sajnos ma este bekövetkezett az, amit már régóta fontolgatott a helyi bolt jelenlegi üzemeltetője. Holnaptól nem nyitja ki a boltot. Ameddig nem nyit ki újra a bolt, az alábbi módon tudjuk áthidalni a bevásárlást. Néhány napig egyelőre csak kenyér felíratását lehet az önkormányzatnál jelezni. A holnapi, azaz a keddi napra a boltos lányok ideadták a kenyérlistát. Tehát aki keddre szokott felíratni kenyeret, annak a rendelését elintéztük. Holnap reggel kilenc óráig még lehet jelezni kenyér rendelését, aki nem íratott fel, és megpróbáljuk megvásárolni. A kenyereket 10 órakor lehet az Életháznál átvenni. A rendeléseket kérjük a boltban már eddig megszokott módon jelezzék az önkormányzatnál” – írta ki a szokatlan üzenetet néhány napja a település hivatalos Facebook-oldalára az önkormányzat.

Hiába győzködték

A nem egészen 500 lelkes település nagy bajba került. Csak egy boltjuk volt, amire most lakatot tettek.

– Megijedtünk, de az önkormányzat mindenben segít. Ha minden igaz, lett új gazdája a boltnak. Nagyon várjuk, hogy újranyisson – jött oda hozzánk egy helyi férfi.

– Egy szentesi vállalkozó üzemeltette a boltot, amit tavaly vett át. Már három hónappal ezelőtt is rebesgették a faluban, hogy szabadulna tőle, de május utolsó napjaiban végérvényesen elhatározta, hogy május 31-én lehúzza a rolót – ismertette az előzményeket Kabai Mátyás, Eperjes polgármestere, aki elmondta, az önkormányzat győzködte, hogy ne tegye ezt a faluval, de nem jártak sikerrel.

Bevásárlóbusz

A bolt bezárása óta az önkormányzat rendel kenyeret azoknak a lakosoknak, akik ezt igénylik.

Előző nap kell leadni a rendelést.

Amíg a bolt zárva lesz, reggel 8-tól 9.30-ig, fél­óránként kisbuszokkal szállítják át a lakosságot a gádorosi ABC-be vásárolni.

– Az emberek szomorúak és csalódottak. Ilyen még nem volt a faluban. Szerencsére már látszik az alagút vége. Egy eperjesi születésű, Orosházán élő vállalkozó megvette a boltot, és hamarosan újranyitja – tudtuk meg a polgármestertől.

Két héten belül nyitna

A vállalkozó, aki kérte, hogy ne írjuk le a nevét, abban bízik, hogy két héten belül újra kinyithat a bolt. – Kötődöm a településhez, a testvérem és anyai ágról minden unokatestvérem ott lakik. De nem érzelmi döntést hoztunk a bolttal kapcsolatban. A családommal úgy gondoltuk, hogy talán rentábilissá tudjuk tenni a vállalkozást – mondta a vállalkozó.

– Nyitáskor a cél, hogy az alapellátás biztosított legyen. Utána az igényektől függően bővítjük a kínálatot – hangsúlyozta a vállalkozó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában