Csongrád

2021.06.24. 17:11

Döntöttek: felújítják az Öregszőlők útját

A civil szervezetek támogatása és a zöldhulladék-szállítás rendjének módosítása mellett arról is döntött a képviselő-­testület, hogy pályázati forrásból hoznák rendbe a szőlők felé vezető útszakaszt. A felújítást az is indokolja, hogy az Öregszőlők útja árvízvédelmi szempontból meghatározó.

Majzik Attila

A felújításra váró Öregszõlõk útja Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A járvány miatt hosszú idő után először tudott ülésezni a városi testület. A képviselők egyperces, néma főhajtással adóztak a Covid-járványban elhunyt csongrádiak emléke előtt.

Első napirendi pontként a zöldhulladék-szállítással kapcsolatos rendeletet módosították. Ezentúl a csongrádiak az ágnyesedéket kötegelve, a további zöldhulladékot a szolgáltató által biztosított, bioló­giailag lebomló, emblémás zsákban helyezhetik ki a közterületre. Azokat meghatározott napokon, kéthetente szállítják el.

A civil szervezetek támogatása kapcsán nem változott a keret, ez évben is 2,5 millió forintot osztottak szét a civilek között.

Útfelújításról is döntött a testület. Pályázni fog a város az Öregszőlők útjának rendbehozatalára.

– Ez egy történelmi pillanat, 1990 óta minden polgármesteri ciklusban próbáltuk megoldani a helyzetet. Az út részben járható, részben járhatatlan, a felújításnak sok arra élő és gazdálkodó ember fog örülni – emelte ki Murányi László.

Nagypál Sándor hozzátette, más szempontból is lényeges az út. – Fontos, hogy árvízvédelmi szempontból is meg legyen erősítve. A Művészteleptől a Harmai-féle tanyáig vannak gondok. Ha ott bejön a víz, elsöpri a várost – figyelmeztetett.

Bedő Tamás polgármester megerősítette, a tervekben nemcsak útburkolat-felújítás szerepel, hanem az út szélesítése és megemelése is. Továbbá a felújítás teljes hosszában vízzáró réteget alakítanának ki az út vízoldali részén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában