Már tavaly sem fizetett Vásárhely a Volánbusznak a szolgáltatásért

2021.06.05. 13:04

Ismét két busztársaság szolgáltat a városban

A három hónapos büntetés letelte után mától ismét járnak a Jovány-buszok Hódmezővásárhelyen, de továbbra is szolgáltat a Volánbusz. Utóbbi társaság lapunkkal azt közölte, az önkormányzat sem idén, de még 2020-ban sem fizette ki a Volánnak a szolgáltatás árát.

Kovács Erika

Szombattól válogathatnak a vásárhelyiek a helyi járatos buszok között. Archív Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat március elsejétől új szolgáltatóra, a Jovány Busz Kft.-re bízta a helyi buszközlekedés szolgáltatást. Ez azonban mindössze háromnaposra sikeredett, mivel a cég működését a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal 3 hónapra felfüggesztette, mert

a Jovány Busz Kft. két autóbusza nem rendelkezett megfelelő engedéllyel, és a kétszer 100 ezer forintos bírság, illetve a felszólítás ellenére sem állította le a társaság az utasszállítást.

A büntetés szombaton jár le. Azon a három napon, illetve azóta is tovább szolgáltat a Volánbusz Zrt. Hódmezővásárhelyen, mi­­vel állításuk szerint az önkormányzat nem bontotta fel velük a 2023-ig érvényes szerződésüket. Márki-Zay Péter polgármester a május 31-i videójában azt mondta, nem fizetnek a Volánnak a kétóránkénti járatokért.

Szombattól válogathatnak a vásárhelyiek a helyi járatos buszok között.
Archív Fotó: Kovács Erika

Megkerestük a Volánbusz Zrt.-t, hogy megtudjuk, március óta felbontotta-e már velük a vásárhelyi önkormányzat a szerződést, illetve mit lép a cég, hogy hozzájusson a szolgáltatás árához. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy június 5-e után is járnak-e a Volánbusz helyi járatos járművei a városban.

A társaság azt közölte, a 2019. január 1-től 2023. december 31-éig tartó időszakra létrejött, az önkormányzatnak felróható okból írásba nem foglalt helyi közszolgáltatási szerződést az önkormányzat nem mondta fel jogszerűen, és a közös megegyezéssel történő megszüntetésben sem állapodtak meg.

– A szerződés szerinti szolgáltatási díjat a vásárhelyi ön­­kormányzat sem 2020-ban, sem 2021-ben nem fizette ki a Volánbusznak

– derült ki a cég válaszából. Kitértek arra is, hogy amennyiben nem jön létre más tartalmú megállapodás a felek kö­­zött, a Volánbusz Zrt. kötelessége mindent megtenni a súlyos szerződésszegés elkerülése érdekében. Közszolgáltatóként fenntartották, és továbbra is fenntartják a közszolgáltatást Hódmezővásárhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában