Szeged

2021.06.14. 11:08

Június 21-én kezdődik az Oskola utca felújítása, látványterveket is mutatunk – Galéria

A tanév végét követően, június 21-én (hétfőn) elkezdődik az Oskola utca teljes felújítása.

Modernebbé és biztonságosabbá tennék Szegedet a közlekedés szempontjából is, ennek keretében kezdenek bele a projekt egyik nagy beruházásába – írja a polgármesteri hivatal közleményében.

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeznek a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián: irányhelyes kerékpáros sávokat és a közösségi közlekedést segítő forgalmi sávokat hoznak létre. A nagykörúton belül kerékpáros nyomokkal és kerékpársávokkal jelölnek ki további útvonalakat.

Illusztráció: Elephant Studio

Az első szakaszban a kivitelező az Oskola utcában először felveri a járdát és vízvezetéket cserél. Az esetleges vízkorlátozásról külön tájékoztatást kapnak a környékbeliek. A munkálatok sorrendjében az Oskola utca burkolatának helyreállítása a tervek szerint november végére várható.

 

A teljes felújítás a tervek szerint egy év múlva készül el.

Az első szakaszban 2021. június 21. hétfőtől előreláthatólag két hónapig a következő változások lesznek érvényben.

Az Oskola utcát lezárják a Somogyi utca és a Roosevelt tér (Palánk Cukrászda) között. Az Oroszlán utca csak az építési forgalom számára lesz elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható marad. A Dóm Cukrászda melletti udvarba való behajtás biztosítva lesz.

Az Oroszlán utca – Nádor utca – Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől lesz megközelíthető. Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik.

Parkolni is tilos ezen a szakaszon.

Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekről kézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít. A gyalogosok az Oskola utca Belváros felőli járdáját használhatják. Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az elzárt területre. Az üzletek gyalogosan mindkét oldalon megközelíthetőek maradnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában