Helyi közélet

2021.06.28. 12:53

Nagyszabású projekt zárult az egyetemen

Tudományterületeken átívelő projekt zárult a Szegedi Tudományegyetemen. Az intelligens, fenntartható és inkluzív társadalom fejlesztésének aspektusai című, négyéves projekt az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, közel másfél milliárd forint európai uniós forrásból valósult meg konzorciumi formában, melynek tagja volt az SZTE mellett a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Soproni és a Miskolci Egyetem.

Homoki-Nagy Mária, a projekt szakmai vezetője a program fő céljai között említette a tudományos kutatás népszerűsítését a hallgatók körében. Fotó: SZTE

Fotó: SZTE

A projekt átfogó célja volt, hogy feltárja a hazai és a tág értelemben vett kelet-európai innovációs mintázatokat a tanulás szempontjából, másrészt erősítse az európai tudományos hálózatokkal való együttműködést. A tudományos kapacitások fejlesztése révén új együttműködések jöttek létre mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren. A résztvevő egyetemek olyan együttműködési, kapcsolati hálót építettek ki, mely lehetővé teszi számukra a jövő nemzetközi kutatási projektekbe való bekapcsolódást – derült ki a június 28-i, online projektzáró rendezvényen.

Homoki-Nagy Mária, a projekt szakmai vezetője a program fő céljai között említette a tudományos kutatás népszerűsítését a hallgatók körében. Fotó: SZTE

A programba összesen közel 200 kutatót, köztük 150 fiatal kutatót, doktoranduszt és doktorjelöltet vontak be, de az érintett karok – az SZTE esetében az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi és a Gazdaságtudományi Kar – hallgatói is lehetőséget kaptak a személyes fejlődésre, nemzetközi kutatási tapasztalatszerzésre. A konferenciák, kutatói utánpótlást támogató programok, nemzetközi oktatói és kutatói mobilitási támogatások eredményeképpen több mint 600 publikáció készült, ebből mintegy 200 idegen nyelven, mely eredményt Homoki-Nagy Mária, az SZTE ÁJTK Magyar Jogtörténeti Tanszék tanszékvezetője, a projekt szakmai vezetője példaértékűnek nevezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában