Helyi közélet

2021.06.24. 15:22

Pályázni lehet ivartalanításra

 Már benyújthatják pályázataikat az ötezer lakos alatti települések önkormányzatai a Magyar Falu program keretében meghirdetett állatvédelmi kiírásra.

munkatársunktól

20210311 Hódmezővásárhely Kutyák kertes háznál. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A keretösszeg félmilliárd forint, amelyből támogatás igényelhető a lakók tulajdonában lévő kutyák, macskák ivartalanítására, veszettség elleni oltásának beadására és a kutyák kötelező csipes megjelölésére. Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos közös közleménye szerint a pályázaton az önkormányzatok maximálisan 1,5 millió forintot igényelhetnek.

A pályázatok beadási határideje július 18.

– A legjobb annak az utcára dobott, kóbor háziállatnak, amelyik meg sem születik – mondta Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. A felelőtlen szaporítások miatt a civil szervezetekre a gazdátlan állatok helyzete végeláthatatlan terhet ró. A Magyar Falu program pályázata jó lehetőség a vak­­világba születő hobbiállatok csökkentésére, illetve a felelős állattartás támogatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában