biztonságosan szállíthatnak mozgáskorlátozottakat is

2021.06.03. 18:03

Új tanyagondnoki buszt vásárolt Szegvár

A Magyar Falu program jóvoltából új, 8+1 személyes, mozgáskorlátozottak kerekesszékkel való utazására is alkalmas tanyagondnoki buszt vásárolt a szegvári önkormányzat. A slusszkulcsot csütörtökön adta át Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes és Szabó Tibor polgármester Csurka Zoltán tanyagondnoknak.

Kovács Erika

Csurka Zoltán tanyagondnoknak Szabó Tibor és Farkas Sándor adták át az új jármű kulcsát. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– A régi kisbuszunk már 12 éves lett, közel 450 ezer kilométert futott. A tanyagondnokunk mindig elővett egy kis sámlit, hogy az idős, nehezebben közlekedő utasok könnyebben be- és ki tudjanak szállni. Időszerűvé vált, hogy beszerezzünk egy új járművet – mondta az átadóünnepségen Szabó Tibor polgármester.

A kisbusz 8+1 személyes, a hátsó részét úgy alakították át, hogy mozgáskorlátozottak biztonságos szállítására is alkalmas legyen. Mobil rámpával is felszerelték.

Szabó Tibor beszélt arról is, Szegvár 2020-ban több mint 53 millió forintot nyert a Magyar Falu programból. Ennek egyik eleme a 11,5 millió forint értéket képviselő tanyagondnoki busz, amit a Szegvári Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény kapott meg használatra.

Csurka Zoltán tanyagondnoknak Szabó Tibor és Farkas Sándor adták át az új jármű kulcsát. Fotó: Kovács Erika

Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes kiemelte, a Magyar Falu program az utóbbi 30-40 év legsikeresebb vidékfelzárkóztató programjainak egyike.

– A kistelepülések számos olyan lehetőséghez jutottak hozzá az elmúlt években, amit önerőből nem tudtak volna megoldani. Jó néhány egészségügyi központ, szolgálati lakás, út újult meg, közösségi tereket alakítottak ki, vagy éppen Szegvárhoz hasonlóan például kisbuszokat vásároltak – sorolta Farkas Sándor.

– Magyarország kormánya szeretné elérni, hogy a kistelepülésen élő emberek minél hamarabb ugyanolyan életszínvonalon éljenek, ugyanolyan infrastruktúrával rendelkezzenek, mint ami egy kisebb, vagy közepes városban is elérhető. A Magyar Falu program nem áll meg. 2021-ben mintegy 200 milliárd forint áll rendelkezésre, 2022-ben pedig még plusz 50 milliárd – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Szegvár idén két pályázatot is beadott a Magyar Falu programban, belterületi út- és a polgármesteri hivatal felújítására.a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában