Szeged

2021.06.15. 13:31

Kinyitott a Lapos Szegeden – Fotók a felújított szabadstrandról

Hosszú évek után újra lehet legálisan fürdeni Szegeden a Laposon, amit mostantól Lapos beach-nek hívnak. Vannak napozóágyak, zuhanyzók, büfé, és vízimentők is figyelnek a fürdőzőkre.

Suki Zoltán

Napozóágyak és büfé is van az újranyílt Laposon. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Megnyitott kedden délben Szeged szabadstrandja, a Lapos, így hosszú idő után újra lehet legálisan fürdeni a Tisza városi szakaszán. A strandra, amelynek mostantól Lapos beach a hivatalos neve harmincmillió forintot költöttek. Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta, hogy ebből a pénzből lefektettek 245 méter vízvezetéket, 265 méteren építettek csatornát, 280 méternyi áramkábelt is beépítettek, és kétezer köbméter földet mozgattak meg az építés alatt.

Hogy a strand működhessen, kellett egy szennyvízátemelő is, ami 3,5 méter mélyen van. Ezeken kívül vannak zuhanyzók, öltözők és természetesen mosdó is üzemel a területen, ahol 150 napozóágy és 50 napernyő is van. Szemeteseket is állítottak.

A város a büfé üzemeltetését megpályáztatta, amit Jakab Gusztáv nyert meg. Aki megszomjazik vagy megéhezik, választhat egy hajóból épített koktélbár és egy büfépavilon között.

A fürdőzők biztonságára pedig vízimentők figyelnek, viszont kutyát nem szabad bevinni a területre.

Tavaly nyáron és kora ősszel egyébként éppen ezért, egy szabadstrandért kampányolt a jobboldal a városban. Többek között Német Ferenc is, aki szerint ha nem is könnyen, de sikerült a szegediek érdekét érvényesíteni a városházán. Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője pedig márciusban mondta lapunknak, hogy összesen 120 millió forintot nyerhetett volna az önkormányzat az államtól a szegedi szabadstrandok kialakítására, és ennek csak egy feltétele lett volna: ha tavaly mindössze egy napig kinyitja a városi szabad fürdőhelyeket.

A szegedi Fidesz és KDNP már többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a megyeszékhelyen 2018 óta nem működik szabadstrand, sőt a város még a kulturált napozási lehetőséget sem teremtette meg a Partfürdőn, ahol pedig csak a füvet kellett volna lenyírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában