Az önkormányzat sikeresen pályázott, 250 milliót fordíthatnak fejlesztésre

2021.07.16. 11:19

Árkokat és utakat építenek Klárafalván

Klárafalván tavaly új játszó­teret avattak, most a több évtizede repedező járdák és az árkok rendbetételére kerülhet sor. A régi parasztházak felszívják a vizet, ezért sem mindegy, hogy az árkokban el tud-e folyni az esővíz.

T. A. P.

Fotó: Tóth A. Péter

– A Rákóczi, a Kossuth és a Szegedi utcát érinti a fejlesztés, betonteknőket és átfolyókat helyeznek az árkokba. A 90 darab átfolyóra nagy szükség van, a régi árkok többsége félig-meddig eltömődött, sok helyen 40 centiméter vastag réteg borítja a medret – mondta lapunknak Boros Zsolt polgármester.

A Klárafalva csapadékvíz-­elvezető rendszerének fejlesztésére beadott pályázat pozitív elbírálásban részesült, egy megyei TOP-os pályázaton nyert az önkormányzat, 250 millió forint áll rendelkezésre.

– A Magyar falu program keretében a Petőfi és Dózsa György utcák szilárd útburkolattal való felújítására 16 millió forintot nyertünk. További 14 milliós, szintén pályázati forrásból új járdákat építünk a Szegedi úton és a Rákóczi utcában. Ezek a járdaszakaszok színes térburkolatot kapnak – sorolta a polgármester.

Klárafalván tervekben nincs hiány, a faluházat is szeretnék felújítani.

Az épületben időszerű a szigetelés, a nyílászárók cseréje és az elektromos hálózat felújítása. A sportpályát is fejlesztenék, a vizesblokk nem felel meg a kor kihívásainak, de erre is pályázni kell. Beadtak egy LEADER-pályázatot, ami a szabadtéri kondipark további fejlesztését célozza, újabb elemekkel bővítenék a területet.

– Szívem vágya a kerékpár­út fejlesztése. Ennek nagyobb része Szegedtől Klárafalváig megépült már, nagyjából 10 kilométeres szakasz hiányzik Makó felé. Nagy előny lenne, ha Ferencszállásra biztonságosan át tudnánk tekerni, óriási a forgalom a 43-ason.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában