Ruzsa

2021.07.30. 16:40

Böjte Csaba árváinak gyűjtenek Ruzsán

A ruzsai Ábrahám Furus Istvánné rendszeresen hallgatja Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának vasárnapi miséit az interneten.

Munkatársunktól

Eddig 30 zsák ruhanemű, cipő és táska gyűlt össze. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Átjött tőle a segítsünk egymásnak mentalitás. Igenis mozduljunk meg, igenis merjünk nagyot vállalni. Egyszer hallottam tőle, hogy a lányokat nehezebb öltöztetni. Akkor éreztem meg, hogy ez az, amiben tudok neki segíteni. Nekem így jött át az üzenet, az ő akaratereje volt rám nagy hatással – mesélte az asszony, majd két hónappal ezelőtt ruhagyűjtésbe kezdett.

Eddig 30 zsák ruhanemű, cipő és táska gyűlt össze.
Fotó: Frank Yvette

– Gondolatba összeszedtem, ki az, akinél lenne megfelelő ruha. Így került a képbe a szomszédom, Rozsi Brigitta, aki azonnal mellém állt és felajánlotta a segítségét. A Facebookon felhívást készítettünk, felkerestem a polgármestert, a plébánosunk, Negyela Zoltán atya is hirdette a kezdeményezést a misén – mesélte. A ruhagyűjtés sikerét jól jelzi, hogy már 30 zsák ruha, cipő, táska gyűlt össze, aminek egy részét a művelődési házban tartják, a másikat a kezdeményezőnél. Az adományokat augusztus végén, a szeptemberi tanévkezdés előtt szeretnék eljuttatni Böjte atyának.

Sánta Gizella polgármester lapunknak azt mondta, az önkormányzat segít az adomány célba juttatásában. Hozzátette, büszke arra, hogy Ruzsán egy ilyen kezdeményezés indult útjára. A kinőtt, feleslegessé vált ruhaneműket, cipőket, táskákat a Ruzsai Művelődési házba várják hétfőtől csütörtökig 8 és 12 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában