Szeged

2021.07.23. 08:28

Érkezik a Lótusznapok a füvészkertbe

Ázsiai zenei különlegességek, jóga, harcművészet, hennafestés, origamikiállítás, többek között ezekkel a programokkal várják az érdeklődőket a 14. Lótusznapokon Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében a hétvégén.

Munkatársunktól

2020.08.01 Szeged Lótusznapokat az újszegedi füvészkertben. Fotó: Sándor Judit (SJ) City Magazin

Forrás: City Magazin

Fotó: Sándor Judit

A rendezvény középpontjában az indiai lótuszvirág áll, amely az év ezen szakaszában látható teljes pompájában.

A távol-keleti hangulatot idéző, kétnapos esemény nemcsak az indiai kultúra iránt érdeklődőket célozza meg, hanem betekintést enged a koreai, kínai és japán hagyományokba is. Az autentikus légkört művészek és előadók garantálják, akik távol-keleti hangszereken különböző, meditációra és relaxálásra alkalmas zenéket játszanak és érdekes témákat ismertetnek. Emellett ételeket és italokat is megkóstolhatnak az érdeklődők.

A rendezvényen központi szerepet kap a jóga és a harcművészet, de hennafestésre is sor kerül. A virágok szerelmesei egy különleges séta keretében ismerkedhetnek meg a japán növényvilággal. A Magyar Origami Kör jóvoltából a rózsakert egy origamikiállításnak és egy kézművessaroknak is otthont ad. A TAIKO Hungary Dobcsoport előadásában pedig eredeti japán dobokon tradicionális darabokat hallhat majd a közönség.

Németh Anikó, a Füvészkert igazgatója elmondta, a rózsaszín lótuszvirággal beborított tó meghatározó részét képezi az intézménynek. Az indiai növény csodálatos látványt nyújt majd, hiszen az év ezen szakaszában látható csak teljes pompájában. Nem hiába választották több mint egy évtizeddel ezelőtt a rendezvény névadójának.

– Az élményt fokozhatja a tó melletti teaház, ahol különleges ízvilágú frissítőkkel hűsíthetik magukat az érdeklődők

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában