Makó

2021.07.18. 15:32

Fürdőfesztivál bográccsal – Fotók

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– A Hagymatikumnak varázsa van, ezért jövünk ide folyton vissza – mondta a hétvégi fürdőfesztivál főzőversenyén indult egyik csapat, a vajdasági ludasi vezetője, Engi Péter. A fürdők fürdője a hétvégén ünnepelt, két napos fesztivált tartott színes, szórakoztató programokkal, sztárok fellépésével, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, sütő-főző versenyt is tartottak. Erre 7 csapat nevezett be.

A ludasiak 9 fővel jöttek, az ottani nyugdíjasklubot képviselték, de az egyik nagymama elhozta amúgy Svédországban élő unokáját, Larát is – tudtuk meg. Engi Péter elárulta, a bográcsban hagyományos sertéspörköltet főztek házi fűszerezéssel, vörös- és fokhagymával.

A titkuk az, hogy egzotikus fűszereket egyáltalán nem használnak, csak olyasmit, ami a kertben megterem.

Emellett rostélyost is sütöttek. – Ahogy megérkeztünk, fürödtünk egyet, aztán mindenki nekiállt sütni-főzni – mondta.

A fürdő divízióvezetője, Lajtosné Papp Noémi azt mondta, örömmel látják, hogy a fesztivál sikert aratott, és a vendégek visszatértek.

– Július elejétől, amikor teljesen feloldották a korlátozásokat, újra élettel telt meg a Hagymatikum, és az érdeklődés azóta sem csökkent – jellemezte a helyzetet. Hozzátette: a makói fürdőnek 2019 volt a legerősebb éve eddig, és ebben a hónapban már olyanok a látogatói létszámok napról napra, mint akkoriban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában