Szeged

2021.07.24. 07:30

Nem látnak ki növényektől, balesetveszélyes lehet az egyik alsóvárosi kereszteződés

Az önkormányzat szerint biztonságosan lehet közlekedni Alsóvároson, miközben a Hattyas utcára az oldalutcákból igen nehéz kihajtani a magasra nőtt növények miatt. Van, amelyik már a szegélyre is belóg. Olvasónk az autóját is összetörte emiatt.

Kiss Anna

Dzsumbuj van a Nyíl utca sarkán, amitől nem látni, hogy érkezik-e jármű a Hattyas utcán. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A napokban több olvasónk is jelezte, hogy számos kereszteződés balesetveszélyes Alsóvároson, ugyanis a nagyra nőtt, gondozatlan növények miatt beláthatatlan a Hattyas utca azoknak, akik oda az oldalutcákból, például a Nyíl, a Csonka vagy a Füzes utcából szeretnének kifordulni.

A magasra nőtt bokrok, fák, futónövények betakarják a jobbról és a balról érkező járműveket, azokat csakis akkor tudják észrevenni, ha az autóval előrébb gurulnak majdnem a Hattyas utca felezővonaláig.

Azonban elmondásuk szerint ehhez nagy bátorság kell, hiszen gyorsan leviheti az autójuk elejét egy másik jármű, pláne, hogy sokan nem is tartják be ott a sebességkorlátozást, gyakran a buszok is a megengedettnél jóval többel suhannak el a Hattyason.

Balesetveszélyes kihajtani az oldalutcákból a magasra nőtt növényzet miatt. Fotó: Karnok Csaba

Sokakhoz hasonlóan egyik olvasónk is vette a bátorságot, és előrébb hajtott, hogy belássa a kereszteződést, azonban mindez balesettel végződött. Hozzátette, ha nem lennének több méter magasra növő zöldek a Nyíl utca sarkán, akkor nem keletkezett volna több százezres kár szeretett autójában.

A problémával természetesen megkerestük az önkormányzatot is.

Arról érdeklődtünk, hogy tudnak-e a kialakult helyzetről, van-e önkormányzati szabály arra, hogy a házak tulajdonosai mekkorára növeszthetik a növényeket és szokták-e mindezt ellenőrizni. Kérdésünkre azt írták, hogy a helyszíneket megtekintették a munkatársaik, akik megállapították, hogy a Nyíl utcából és a Csonka utcából a Hattyas utcára történő kihajtást cserjék nem akadályozzák, a megfelelő sebesség megválasztásával a kereszteződések biztonságosan használhatóak.

Jelezték: a közterületen található fák és cserjék kezeléséért a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. felel, a városban élők pedig engedéllyel telepíthetnek fásszárú növényeket a közterületekre.

Hozzátették: a polgármesteri hivatal és a Környezetgazdálkodás a biztonságos közlekedés érdekében a közterületeket folyamatosan ellenőrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában