Tévé is volt az eldobott dolgok közt

2021.07.22. 14:16

Húsz zsák szemetet szedtek össze Csanádpalotán az önkéntesek – Fotók

Sok más településhez hason­lóan­ Csanádpalotán is rendeztek szemétszedést civilek. Az akciót hangsúlyozottan politikamentesen hirdették meg, de volt, akinek ez sem tetszett. A szervezőknek azonban ez nem szegte kedvét, jövő héten folytatják.

Szabó Imre

Mintegy húsz zsák hulladékot gyűjtöttek össze. Fotó: Horváth Péter

Tizenegy ember fűkaszával, további huszonöt-harminc pedig nejlonzsákokkal felszerelkezve látott hozzá a napokban Csanádpalotán a város megtisztításához. Elsősorban a főutat, az ahhoz csatlakozó mellékutakat és a focipálya környékét vették célba. Az akciót két helyi civil, Deli István és Horváth Péter szervezte hangsúlyozottan politikamentesen.

Horváth Péter lapunknak elmondta, mintegy húszzsáknyi hulladék jött össze, amihez helybeli vállalkozók hozzátették, amit a külterületen találtak. Még régi tévé és nyomtató is előkerült. A zsákokba gyűjtött szemetet a hulladéktelepre szállították, a készülékeket a hamarosan esedékes elektronikai hulladékgyűjtés alkalmával fogják leadni.

Persze nem is Csanádpalotáról lenne szó, ha valaki közösségi oldalán nem támadta volna meg a megmozdulást. Horváth Péter azt mondta, erre nem reagáltak, nem is fognak, nem érdekli őket. Olyannyira nem, hogy már szervezik a következő hasonló akciót jövő szombatra. Tapasztalatai szerint szükség van rá, hiszen sajnos Csanádpalotán is van mit tenni a köztisztaságért.

– Nem a szemetes kevés, hiszen azok közelében is találtunk eldobált flakonokat, üdítős-dobozokat

– hangsúlyozta. Ráadásul mostanában vált gyakorivá, hogy egyesek a város szélére hordják a szemetüket.

– Főleg a fiatalok szemléletén kellene változtatni, és akkor felnőhetne egy olyan generáció, amely már igényes a környezetére

– közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában