Követi majd az emberi mozgást

2021.07.27. 15:54

Illegális szemetelőkre vadászik az öt új térfigyelő kamera

 Akciókamerákat vásárol a szentesi önkormányzat, hogy azok segítségével javítsák a közbiztonságot.

delmagyar.hu

Szeged – 2021.07.26. Térfigyelőkamerák a városháza falaira szerelve. Képen: Illusztráció. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A csaknem hárommillió forint értékben megrendelt kamerákat a következő hetekben szerelik fel.

– Öt új kamera beszerzése van folyamatban, már az írásos megrendelés is megtörtént. Öt akciókameráról beszélünk, ami azt jelenti, hogy egy összecsukható állványon telepíthető kamerarendszer van beszerzés alatt. Ennek az a különlegessége, hogy minden egyéb körülménytől függetlenül tud működni, tehát saját villamos­energia-ellátása van szolárpaneleken keresztül, illetve saját SIM-kártyával a kamera internetkapcsolata is biztosított – tájékoztatott Kiss Csaba, Szentes alpolgármestere.

Az illegális szemetelőket is könnyebb lesz elcsípni. Fotó: Karnok Csaba

A nagy felbontású kamerák 360 fokban forognak, és egy humán felismerőrendszerrel is rendelkeznek, azaz ha valaki a környezetébe kerül, arra ráfókuszál és követi a mozgását.

Mint az alpolgármester el­mondta, elsősorban szelektív hulladékgyűjtő szigetek és illegális hulladéklerakó helyek megfigyelésére fogják használni a kamerákat, de ezenkívül városi beruházásokon és rendezvényeken is lehet majd alkalmazni azokat. Az akciókamerákat augusztus elején felszerelik, és mint Kiss Csaba hozzátette, ha beválnak, akkor városszerte bővíteni fogják a számukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában