Közvetlen kapcsolata lesz az óvodával

2021.07.15. 16:08

Iskolakezdésre állítólag kész lesz a közlekedési tanpálya a Kodály téren

Európai uniós támogatásból és saját forrásból, összesen 17,6 millió forintos költséggel építenek ki közlekedési tanpályát a gyerekeknek a szegedi Kodály téren. A beruházás a tervek szerint szeptemberre készül el, és kapu nyílik majd a pályára a Cső utcai óvoda udvaráról.

Farkas Judit

Csütörtökön kezdték el a gyermekeknek szánt közlekedési tanpálya építését a szegedi Kodály téren. Szeptemberre a tervek szerint elkészül a pálya. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Már kerítették el a munkaterületet, amikor csütörtökön délelőtt a Kodály Zoltán téren jártunk, és egy munkagép is várakozott a közelben. Kíváncsi gyerekek lesték a Cső utcai óvoda udvaráról. Amikor a területet átadták a kivitelezőknek, Molnár Zoltán, a terület önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón mondta el, mi készül a helyszínen: az elkerített füves területen közlekedési tanpályát hoznak létre gyerekeknek.

A beruházás értéke összesen 17,6 millió forint. Ebből európai uniós támogatás 14,1 millió, a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

A sajtótájékoztatón további részleteket is megtudtunk az éppen elkezdődő beruházásról. Az 570 méter hosszú, száz méter széles Kodály téri tanpálya valódi élethelyzeteket fog imitálni, amikkel a közlekedés során találkozhatunk, hogy a gyerekek alaposan elsajátíthassák a KRESZ szabályait, és megtanuljanak biztonságosan közlekedni.

Helyet kap benne a közlekedési táblák mellett körforgalom, kereszteződés, T-csomópont, gyalogátkelő, egyirányú utca, valamint kerékpáros tájékoztató. A pálya aszfaltozott, helyenként térköves burkolatot kap, mellette gyalogút is épül, amin a szülők követhetik gyermekeiket.

– A helyszín nagyon szerencsés, mert itt van mellettünk a nemrég felújított Cső utcai óvoda és bölcsőde. A KRESZ-pályával közvetlen kapcsolata lesz az óvodának, kaput nyitunk a pályára az udvaráról

– foglalta össze a terület önkormányzati képviselője.

A tanpálya tervezője a szegedi Útterv ’83 Mérnöki Iroda Kft., és az ugyancsak szegedi Gon-ép Kft. fogja megépíteni. A tervek szerint szeptemberre készül el, és birtokba vehetik a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában