Évek óta rengeteg a kátyú

2021.07.19. 14:15

Kátyúznak Algyőn, ősszel új útburkolatot kap egy fontos szakasz

Évek óta leromlott állapotban van a Farki réti út Algyőnél, ezért több megkeresés is érkezett már ennek kapcsán az önkormányzathoz, hiszen csak igen óvatosan lehet rajta közlekedni.

K. A. R.

Süllyedt, repedezett és kátyús úttest okoz közlekedési gondot Algyőnél. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Azonban ez az út nem az önkormányzat kezelésében van, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladata orvosolni a problémát, így a településvezetés jelezte a cég felé a rossz útszakaszt.

– Azt a választ kaptuk, hogy megkezdték a kátyúzó előkészítő munkálatokat, ősszel pedig új aszfaltburkolatot kap az út. Ezek a munkálatok a legrosszabb szakaszt érintik, vagyis a nagyfai bejárótól a néhány éve megújított részig dolgoznak majd. Örülünk, hogy valami elkezdődött, hiszen az útburkolat már olyan mértékben töredezett és kátyús, hogy a közlekedés nem biztonságos rajta

– mondta Molnár Áron polgármester. Megjegyezte, az úttest azért ment tönkre, mert a 43-as számú út építésekor ide terelődött a forgalom.

Süllyedt, repedezett és kátyús úttest okoz közlekedési gondot Algyőnél. Fotó: Kuklis István

Az érintett útszakaszon egyébként most is nagy a forgalom, hiszen itt közlekednek például a Volánbusz járatai és az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet járművei, de az Algyőn és a Rákóczi-telepen élők közül is többen járnak ott autóval. A Batidai úton keresztül Hódmezővásárhely irányába jelentős személy- és mezőgazdasági jármű­forgalom bonyolódik itt.

Most körülbelül 1 kilométeren orvosolják a problémát, azonban később további 1-1,5 kilométeren is javítani kell a süllyedt, kátyús, töredezett utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában