Helyi közélet

2021.07.13. 11:22

Kijavítják a Jókai utca megsüllyedt útburkolatát

Munkatársunktól

A Belügyminisztérium több mint 19 millió forint támogatást nyújt Nagymágocs önkormányzatának a Jókai utca még hiányzó, 600 méteres szakaszának felújítására. A támogatás mellé az önkormányzat közel négymillió forint önerőt biztosít. A megsüllyedt részeken az alapot is kicserélik, ezt követi majd az aszfaltréteg terítése.

Szebellédi Endre polgármester a közösségi oldalán írt arról, hogy a közelmúltban az utcában a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság építtetett a derekegyházi ápolási otthon kiváltására házakat.

Az építkezés alatt a kiadott úthasználati engedélyen túl valószínűleg több nagy súlyú teherautó is közlekedett az utcában, ami miatt számos helyen megsüllyedt a burkolat. Ezen út­­hibákat most kijavítják.

„Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának továbbra is az az álláspontja, hogy a költségekben részt kell vállalnia az építkezéskor terhelt részeken a beruházónak. Eddig ez nem történt meg a többszöri levélváltások ellenére sem” – fogalmazott Szebellédi Endre. A tervek szerint ősszel kezdődik az utcaszakasz felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában