Juhász Tünde kormánymegbízott méltatta a járási hivatal új épületét

2021.07.21. 15:17

Kormányhivatali bokrétaünnep Mórahalmon – Fotók

A bokrétaünnep régi hagyományát elevenítette fel szerdán Juhász Tünde, Csongrád-Csanád megye kormánymegbízottja Mórahalmon, ahol a Szegedi út 84. szám alatt új járási hivatali épületet húznak fel.

Munkatársunktól

Fotó: Török János

Fotó: Török János

A munkaeszközök okozta zajjal vívott sikeres küzdelem után lépett a mikrofon elé Juhász Tünde kormánymegbízott és köszöntötte a jelenlévőket. A helyszín egy építkezés volt, ezért nem volt meglepő a munkazaj.

– Régi hagyományt szerettünk volna feleleveníteni, ami ahhoz kötődik, amikor egy épület falai és tetőszerkezete már állnak, illik egy pillanatra megállni és köszönetet mondani az építőnek és az építtetőnek. A hagyomány szerint ilyenkor egy zöld ágból színes szalagokkal az épület legmagasabb pontján helyeztek el egy jelképes bokrétát. A szónoknak az volt a dolga, hogy bort vagy pálinkát töltve, azt elfogyasztva dicsérje és méltassa az épületet, a beruházást, illetve a legmagasabb pontról a poharat ledobja. Ha a pohár eltört, az jót jelentett, de ha épen egészben maradt, az bizony balszerencsét vetített elő – beszélt a hagyományról a kormánymegbízott.

Mint mondta, ebben az esetben munkavédelmi szempontok okán a bor és pálinka fogyasztásától, valamit a pohár dobálásától eltekintenek, helyette az épületről beszélt és köszönetet mondott a tervezőnek, az építőnek és az építkezésen dolgozóknak.

A cél a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal mórahalmi járási hivatalának infrastrukturális fejlesztése, az ügyfelek jobb, hatékonyabb kiszolgálása és a munkakörülmények javítása.

– Az épület egy 500 négyzetméteres irodaház, ahol a hivatal vezetése, ahová a hatóság és a hivatali feladatok ellátását végző kollégák költöznek be, minden remény szerint még idén – mondta Juhász Tünde. A mórahalmi kormányablak épülete és szolgáltatásai változatlan helyen maradnak. A beruházás teljes egészében a hivatal finanszírozásában valósul meg, amire évek óta készültek.

– A 320 millió forintból épülő irodaházban 30 kolléga végez majd munkát, bízom abban, hogy mindenkinek a megelégedésére – tette hozzá.

A beruházással a földhivatali osztály, illetve a kormányablak munkaállomások és a hatósági ügyintézés saját tulajdonú épületbe kerül. A köszöntő után Sári Zsolt tervező vezette körbe az érdeklődőket az épületben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában