Helyi közélet

2021.07.13. 13:52

Közösségi ház épülhet

Szabó Imre

Végéhez közeledik a makói Honvéd városrész fejlesztését célzó, központi forrásból finanszírozott beruházássorozat. Kiírták ugyanis a közbeszerzési eljárást az utolsó elem, a közösségi ház megépítésére. Mint korábban megírtuk, az önkormányzat kö­­zel egymilliárd forint uniós támogatást nyert a városrész felzárkóztatására. A pénzből nemcsak utak, csatornák épültek, de közösségi programokat is szerveztek az itt élő, jelentős részben roma lakosságnak.

Ami a közösségi házat illeti, az a kiírás szerint a Türr és a Wesselényi utca sarkán fog állni.

Egy 50 fő befogadására alkalmas rendezvényteremből és osztható, többfunkciós csoportszobából, a Makói Roma Önkormányzat és Polgárőrség irodájából, közösségi és teakonyhából, közösségi mosodából és barkácsműhelyből, valamint egy 80 négyzetméteres kültéri, fedett teraszból áll majd, amely közösségi rendezvényeknek biztosít helyet. Ide színpad is elhelyezhető. Az épület mellett sportpálya és játszótér, illetve szolgálati lakás is lesz. Utóbbit egy már meglévő, romos ház felújításával alakítják ki.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a legutóbbi testületi ülésen azt mondta, maga az építkezés ősszel indulhat. Feltéve, hogy a közbeszerzési eljárás sikeresen lezárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában