Felsőoktatás

2021.07.23. 19:47

Maradtak ösztöndíjas helyek a Mezgőzadasági Karon

A Szegedi Tudományegyetem jogász képzésére könnyebb, orvosképzésére viszont nehezebb volt idén bekerülni, mint tavaly, legalábbis a ponthatárokból ez derült ki. A legmagasabb pontszámok idén is a tanárszakokon alakultak ki. Összesen több mint hatezer hallgató kezdheti meg szeptembertől tanulmányait az intézményben.

T. K.

Fotó: Tábori Szilvia

– Nehéz évet, ám egy igen kedvező felvételi eljárást tudhatunk magunk mögött – mondta dr. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Karának dékánja pénteken, értékelve a kari felvételi eredményeket. Hozzátette: a felvett hallgatók ötven százaléka első helyen jelölte meg az SZTE Mezőgazdasági Karát. A pandémia miatt nehezített volt a beiskolázási program, nem mutathatták meg élőben magukat a középiskolákban. Ugyanakkor a járvány felhívta a figyelmet a mezőgazdaság jelentőségére, az élelmiszer-alapanyag előállításának fontosságára.

A mezőgazdasági kar sokat tehet azért, hogy bevezesse a fiatalokat e fontos hivatásba.

– Közel hatszáz jelentkezés érkezett idén, 186 diák első helyen jelölte meg az SZTE intézményét. Végül mintegy 158, az előző évhez képest 16 százalékkal több hallgató kezdi majd az őszi tanévet az intézményben – mondta dr. Komarek Levente, a kar oktatási dékánhelyettese. Több mint száz diákot az alapképzésre vettek fel. A pótfelvételi kapcsán az oktatási dékánhelyettes hangsúlyozta: valamennyi alapképzésen, nappali és levelező tagozaton állami ösztöndíjas helyeket is meghirdetnek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában