Környezettudatos rendezvénysorozatot indítottak megyénkben

2021.07.03. 07:30

Még erősebbé formálják a megyei identitást – Fotók

Egy rendezvénysorozat keretén belül formálják közösséggé a megye területén élőket, valamint erősítik a Csongrád-Csanád megyei identitást is. A megyejáró projekt hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, a sportok fontosságára, az egészségmegőrzésre, közös kulturális értékeink megőrzésére és hagyományaink ápolására is.

Majzik Attila

Népi játszóház szórakoztatta a gyerekeket. Fotó: Majzik Attila

– Célunk a Csongrád-Csanád megyei identitás, a megyéhez való kötődés erősítése, valamint egy erős, együttműködő közösség létrehozása. Én nagy szerelmese vagyok a helyi termékeknek, tisztelem a termelőket. Úgy gondolom, hogy ha meg tudjuk becsülni ezeket a megyénkben megtermelt finomságokat, meg tudjuk őrizni szokásainkat, já­­tékainkat, akkor ezzel elődeink, múltunk előtt tisztelgünk – mondta el Kormányos Sándor, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés mezőgazdasági ta­nácsnoka a „Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című projekt első, szentesi állomásán.

A program amellett, hogy segíti a megye településeinek, térségeinek közösségte­remtő kezdeményezését és egy közösséggé formálja a megye területén élőket,

nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, a sportok fontosságára, az egészségmegőrzésre, a közös kulturális értékeink megőrzésére és hagyományok ápolására is.

A Kurca-Part Kalandparkban is ennek jegyében állították össze a programokat: elsősegélynyújtó-bemutatóval, közlekedésbiztonság-teszttel, egészségügyi szűrésekkel, kézműves-foglalkozással, a lovashagyományok és a megyei ér­­téktár bemutatásával, valamint színpadi programokkal és népi játékokkal várták a résztvevőket. A nap során a helyi termelők kínálták termékeiket, és a Garaboly Gasztro és Kézműves Piac árusaival is lehetett találkozni.

– A levendulás és a csipkebogyós szörpöt is megkóstoltam, mindkettő finom volt, de a csipkebogyós jobban ízlett. A fafaragást is kipróbáltam, az is tetszett, nagyon aprólékosan kellett dolgozni. Kíváncsi vagyok a játékokra is, azokat is biztos kipróbálom – mesélte az egyik iskolás, Tóth Nándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában