Földeák

2021.07.19. 15:29

Megmenekülhet a földeáki híd

Olyan rossz állapotú, hogy attól lehet tartani, beszakad, mégis van remény a Bacsó Béla út végében lévő Szárazér-híd megmenekülésére.

Szabó Imre

A kis híd mostanra megrogyott a forgalomtól. Archív fotó: Szabó Imre

Csongrád-Csanád megye első háromöles, boltíves hídjáról van szó, amely annak ellenére, hogy kuriózum, nem áll sem helyi, sem műemléki védelem alatt. Az a pillére sérült, ami a település felől van. Egy hídépítő mérnök azt mondta, amíg nincs helyreállítva, csak minimális forgalmat bír el, legfeljebb autóval lehet rajta közlekedni. Az átjárás mellett további gondot jelent, hogy a csatorna felett itt vezetik át az összes közművet.

A híd túloldalán nem csak mezőgazdasági területek, lakóházak is vannak.

A kis híd mostanra megrogyott a forgalomtól. Archív fotó: Szabó Imre

Az építmény hányatott sorsáról négy éve írtunk. Hajnal Gábor polgármester akkor azt mondta, a veszélyes helyzetnek valószínűleg az az oka, hogy amikor megtervezték, nagy munkagépek, traktorok nem jártak rajta át, legfeljebb lovas kocsik. Hogy megmaradjon, amíg fel tudják újítani, kéttonnás korlátozó táblákat helyeztek ki.

A reményt most az jelenti, a testület legutóbbi ülésén megbízta több mint kétmillió forintért a Herbero’7 Kft.-t, készítse el a felújítás terveit. Ezt saját erőből fedezik. A falu első embere abban bízik, jövőre lesz pályázati forrás a munka elvégzéséhez is. Ennek azonban előfeltétele a tervek megléte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában