Állami támogatásból és önerőből fejlesztenek

2021.07.16. 15:37

Régi pékségből lesz főzőkonyha Szatymazon

Százmillió forintot nyert főzőkonyha kialakítására a szatymazi önkormányzat, egy régi pékség épületét vásárolták meg a Petőfi utcában. Pénteken írták alá a vállalkozói szerződést, jövő szeptemberben már onnan látják el étellel az oktatási-nevelési intézményeket a tervek szerint.

Farkas Judit

Fotó: Frank Yvette [email protected]

– A falu nagyon régóta tervezte már, hogy modernizáljuk, a mai időknek megfelelő technikával lássuk el a konyhát, ahol az iskola, óvoda és a szociális ellátórendszer számára készül a mindennapi meleg étel. Most eljött az alkalom, ugyanis benyújtottunk egy pályázatot a Pénzügyminisztériumhoz, és tavaly decemberben kaptunk értesítést arról, hogy támogatásra méltónak ítélték az anyagunkat. Százmillió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptunk erre a projektre. A beruházás ennél jóval többe kerül majd az építőanyagok drágulása miatt, de a képviselő-testület úgy döntött, a projektet mindenképpen megvalósítjuk, és a szükséges önerőt hozzárendeltük a beruházáshoz – foglalta össze Barna Károly, Szatymaz polgármestere tegnap a Dankó Pista Művelődési Házban.

A közbeszerzésen kiválasztották a legjobb ajánlatot tevő vállalkozást is.

– Most jött el az az ünnepélyes pillanat, hogy a kivitelezési megállapodásunkat aláírhatjuk. A kivitelezéshez a vállalkozó még idén hozzákezd, a befejezési határidő 2022 szeptembere

– tudtuk meg a polgármestertől, mielőtt Domonkos Lászlóval, a kivitelező DOMI Épületgépészet vezetőjével aláírták a dokumentumokat.

Pénteken írta alá a vállalkozói szerződést Barna Károly polgármester és Domonkos László kivitelező: hamarosan megkezdik az új főzőkonyha kialakítását Szatymazon. Fotó: Kuklis István

Az önkormányzat a Petőfi Sándor utcában vásárolt meg egy épületet, amelyben korábban pékség működött. Az épület adottságai és helye miatt is optimálisabb a feladatra, mint a régi konyha az óvoda mellett. Mintegy 600 adagos főzőkonyhát kell elképzelni, mert Szatymazon sok a külterületi lakos is, aki igényli az ellátást, hat tanyagondnoki körzet működik.

Az építési beruházás mellett konyhai eszközöket is beszereznek. Domonkos László elmondta, a beruházást terveik szerint a jövő év első félévében befejezik, és a szeptembert már úgy szeretnék kezdeni, hogy az oktatási-nevelési intézményeket már az új konyháról láthassák el étellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában