Kistelek

2021.07.08. 18:14

Színes programokkal jubilál a Tündérkert

Tízéves jubileumát ünnepli szombaton Kisteleken a Tündérkert, Hatvani Mária birodalma. Ebből az alkalomból természetesen rendezvény várja a helybelieket, olyan programokkal, amelyeket a hely rendszeres vendégei már ismerhetnek, megszokhattak.

I. P.

20200522 Kistelek Aranyembör: Hatvani Mária a kisteleki Tündérkert tulajdonosa. Képen: Hatvani Mária edényekkel Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette (archív fotó)

– Tizenkét éve, 2009-ben tértem vissza szülővárosomba a lányommal. Ki akartam szakadni a szürke hétköznapokból, és megteremteni a saját világomat – elevenítette fel a kezdeteket Mária. Azzal folytatta, hogy mindig is szeretett volna egy búbos kemencét, ami megépült, majd körülötte alakította ki, saját kétkezi munkájával is, a maga birodalmát, világát, a Tündérkertet. Eleinte termelői piacként működött – de a szervezéséhez túl sok energia kellett –, utána falusi vendégasztalként funkcionált, majd a legújabb fázisban vállalta azt, hogy az érdeklődőknek megtanítja, ho­­gyan kell elkészíteni az általa sütött finomságokat, például a kenyeret és a különböző töltött kalácsokat. Gyorsan elterjedt a híre: aki meg akar ismerkedni anyáink, nagyanyáink főzési-­sütési technikáival, hagyományaival, és boltban nem kapható kenyeret, süteményeket akar szeretteinek, családjának készíteni, annak a Tündérkertbe kell elzarándokolnia. Számos emlékezetes rendezvényt tartottak eddig Máriánál.

A jubileumi program szombaton 14 órakor kezdődik, 15 órakor lesz az ünnepi visszatekintés az elmúlt évtizedre, amikor Hatvani Mária is elmondja gondolatait.

Ezúttal is sülnek majd kemencés ételek, lesznek kézműves-foglalkozások nemezeléssel és levendulabuzogány készítésével, gyógy- és fűszernövényekkel is megismerkedhetünk, valamint a Waldorf-iskoláról is lesz ismeretterjesztő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában