Hódmezővásárhely

2021.08.26. 19:40

A jövő esélye a vállalkozói oktatás

A szociális vállalkozási gondolkodásmód fejlesztését tűzte ki célul az a projekt, amelynek nemzetközi képviselői nyitó értekezletet tartottak csütörökön Vásárhelyen, a Ginkgo Hotel egyik termében.

T. Sz.

Hódmezővásárhely 2021.08.26. Szociális vállakozás-nemzetközi értekezletet tart a Bethlen Gábor gimnázium Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar Képen: Fotó: Török János délmagyar TJ DM

Fotó: TOROK JANOS

Mint azt Simon Ferenc, a Tudás Alapítvány elnöke elmondta: a szociális vállalkozásnak elsősorban nem a profit, hanem a foglalkoztatottság növelése a fő célkitűzése. Ez egy olyan szemléletmód, amelyet el szeretnének juttatni az oktatási intézményekbe.

A projekt célja egy olyan képzési rendszer kiépítése, amely végső soron minden hallgatónak lehetővé teszi a magas színvonalú vállalkozói ismeretek megszerzését. E cél megvalósításáért 32 diák és 115 tanár továbbképzését valósítják meg négy középiskolával és négy nonprofit szervezettel karöltve, Magyarországról, Törökországból, Görögországból és Szlovéniából, 24 hónap alatt. Így vonják be a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjait és pedagógusait is. A tanároknak ugyanis kritikus szerepük van a vállalkozói ismeretek fejlesztésében.

Tanulás élethosszig: kezdeményezőkészség és vállalkozói szellem. Fotó: Török János

A „kezdeményezőkészség és vállalkozói szellem” egyike az egész életen át tartó tanulás nyolc kulcskompetenciájának, amelyek a személyes kiteljesedéshez, társadalmi befogadáshoz, aktív állampolgársághoz szükségesek.

A projekt képviselői szerint a diákoknak hozzáférést kell biztosítani a vállalkozói ismeretek elsajátításához, amit minden típusú oktatásban fel kell kínálni. A projekt jövő augusztus végén zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában