Bentlakásos táborban ismerkednek a drónokkal

2021.08.23. 12:29

A jövőt hozzák el Makóra

Az országban egyedülálló tábor kezdődik a Galamb József Mezőgazdasági Technikumban. Azokkal a drónokkal és vadonatúj technológiákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyek nélkül hamarosan elképzelhetetlen lesz az agrárium.

Tóth A. Péter

A K+F tevékenységekhez kapcsolódó technológiákkal ismerkedhetnek a diákok. Arcív fotó: Török János

Fotó: Arcív fotó: Török János

– Mi nemcsak beszélünk róla, hanem meg is valósítjuk! – ez a szlogenünk, és nem véletlenül választottuk. Az agrárgazdasági kamarával közös pályázat keretében megvalósítjuk a Szakmakóstoló tábort a mezőgazdasági gépészet témakörében.

A bentlakásos táborban a gyerekek megismerkednek az országos jelentőségű technológiákkal, és részt vesznek az iskola földjein az őszi előkészítő munkálatokban. Kipróbálhatják a mikroszaporító labor eszközeit, a gépészlabort, a szimulátorokat és a drónokat – mondta lapunknak Horváth Zoltán igazgató.

A K+F tevékenységekhez kapcsolódó technológiákkal ismerkedhetnek a diákok.
Arcív fotó: Török János

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tankertjében mától 22 fővel indul az a tábor, amely az országban egyedülálló. A gyerekek többsége más településekről érkezik, ez is mutatja, hogy a makói iskola roppant népszerű a megyében.

Szerdán 10 órakor a Rákosi úti tankertben a technikum négy vállalkozással közös sajtótájékoztatót tart. A rendezvényen ismertetik az iskolában megvalósításra kerülő oktatási, kutatási és fejlesztési projekteket, bemutatják a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és az iskola között lévő együttműködésben megvalósuló nagy értékű permetező drónt és a hozzá kapcsolódó kutatási folyamatokat. Egy országosan is egyedülálló együttműködés keretében a precíziós vetőgépekhez kapcsolódó legújabb eszközök érkeznek az intézménybe. Több különleges technológia is megtekinthetővé válik, az algaalapú növénystimuláló szerek használata mellett aquaponia rendszereket telepítenek az iskola tankertjébe.

Négy jelentős technikai fejlesztés fog megjelenni iskolánkban, ezek így együtt páratlanok az országban. A K+F fejlesztés, kutatáshoz kapcsolódó technikáról van szó. Több esetben komoly üzleti titkokat érintenek, ezért a technológiákat a cégek szakemberei ismertetik meg a tanulókkal – hangsúlyozta az intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában