Helyi közélet

2021.08.26. 13:25

A közösségi tetteket díjazták Mindszenten

Civil szervezetek, közösségek, települési képviselők, lényegében bárki megnevezheti jelöltjeit a mindszenti önkormányzat által adományozható díjakra.

T. Sz.

Akik sokat tettek Mindszentért. Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

A felhívásra érkező méltatások és indoklások alapján végső lépésként a testület választja ki a kitüntetettek sorát. Idén az augusztus 20-i programsorozat nyitányaként adták át az emlékérmeket mindazoknak, akik kiemelkedően sokat tettek városukért.

Akik sokat tettek Mindszentért.
Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

A Keller Lajos Művelődési Központban Zsótér Károly polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: egy jó társ, egy jó polgártárs tisztelettel, becsülettel, kitartással, felelős gondolkodással tesz a közösség érdekében.

Idén Mindszent Város Ifjúsági Díját Tóth Levente és Vigh Martin, a Mindszent Sportjáért kitüntetést Nagy Péter, a Dr. Barátosi Finta Dezső kiemelkedő közszolgálatért kitüntetés Kissné Tábit Mária vehette át. Mindszent Város Tiszteletbeli Polgára címet Balasi Barnabásnak adományozta a város. A Mindszent Közéletéért Emlékérmet Csatlós Lajosnak ítélték, ugyanezzel a díjjal ismerték el korábban többek között Korom Ferenc a város kulturális életének fejlődéséért tett tevékenységét. Megkapta már dr. Ávéd János ügyvezető főorvos, az Alkony Népdalkör, Tóth Pálné, tavaly pedig Gál Mihály vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában