Szeged

2021.08.09. 16:31

Modern körülményeket teremtettek az idősek klubjában – Fotók

Valamivel több mint 47 millió forintból, jelentős uniós támogatással újította fel a szegedi önkormányzat a Gáspár Zoltán utca 8. szám alatti idősek klubját.

Munkatársunktól

Szeged – 2021.08.09. Átadták az Idősek Klubja felújított épületét a Gáspár Zoltán utcában. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az ünnepélyes átadás hétfőn volt. Így az intézmény használói 21. századi körülményeket kaptak. A Szegedi Kistérség Többcélú Társulás a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert pénzt.

A pénzből kicserélték a nyílászárókat, felújították a gépészetet és az elektromos hálózatot, festettek, valamint kicserélték a fal és padlóburkolatokat. Elvégezték az akadálymentesítést is. Ezeken kívül teljesen felújították a tálalókonyhát és új bútorokat is használhatnak mostantól a nyugdíjasok.

Tóth Károly, a körzet önkormányzati képviselője pedig egy laptopot ajándékozott az intézménynek.

Az uniós pályázat egyébként több idősek klubjának felújítására adott lehetőséget. A Gáspár Zoltán utcai épület mellett fejlesztették, vagy fejlesztik még az Alsó Kikötő soron, a Kereszttöltés és a Bölcs utcában lévő klubokat, valamint a Kossuth Lajos sugárúton lévőt.

Amíg a munka tartott, addig csereklubban töltötték a napjaikat az idősek az Alsó Kikötő soron, a Balajthy utcában és a Vértói úton kialakított intézményekben. Összesen körülbelül háromszáz szegedi időst érint a korszerűsítés, a szociális étkeztetést pedig 5-600 nyugdíjas veszi igénybe. Vannak olyanok is, akik reggel nyolctól délután négyig a klubban tartózkodnak, ők beszélgetnek, kártyáznak és közösségi programokon vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában