kövegy térségében fogták el őket

2021.08.27. 10:37

Az autó és az utánfutó is migránsokkal volt tele

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, akit a nyomozó hatóság 22 illegális határátlépő szállítása közben fogott el.

delmagyar.hu

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A megalapozott gyanú szerint az utánfutóval ellátott gépkocsit vezető gyanúsítottat szerda kora délután Kövegy térségében, az autópálya-felhajtó közelében ellenőrizték a rendőrök. Az ellenőrzés során a járműben 8, míg az utánfutóban 14, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt találtak, akik sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Forrás: police.hu

A külföldiek a magyar államhatárt ismeretlen személy segítségével, illegálisan lépték át. Nem sokkal elfogásuk előtt a gyanúsított felvette őket, hogy – megbízójától várt fizetség fejében – az osztrák határ felé szállítsa őket. A minősített embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés- elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában