A part menti víz sekély volt

2021.08.11. 17:05

Fejest ugrott a sándorfalvi tóba egy férfi, mentőhelikopter szállította kórházba

Súlyosan megsérült egy férfi kedden Sándorfalván, miután a bányatavi strand part menti sekély vizébe fejest ugrott. A baleset után mentőhelikopter szállította Szegedre.

T. K.

Fotós: Török János

Fotós: Török János

Súlyos baleset történt kedden délután a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban. Egy fiatal férfi a partról ugrott fejest a sekély vízbe, ám olyan szerencsétlenül érkezett, hogy azonnal látszott: nagy a baj. A partra egy strandoló húzta ki, közben a szolgálatot teljesítő vízimentő is odaért. Ő riasztotta a mentőszolgálatot, három egységgel, köztük egy mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre.

A sérültet végül légi úton szállították Szegedre. Úgy tudjuk, állapota súlyos, gerincsérülést szenvedett.

Makra Gábor, a strand üzemeltetését ellátó SÖV Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az ügyet kivizsgálták és szemtanúk elmondása alapján kiderült, hogy a férfi erősen ittas állapotban volt.

– Több táblán is felhívjuk a vendégeink figyelmét, hogy alkoholos befolyásoltság alatt álló személy nem mehet be a vízbe. Az pedig tény, hogy a part mentén sekély a víz, a mélységet jelzőtáblák is mutatják, így ott semmiképpen nem ajánlott fejjel előre ugrálni – tette hozzá.

Az egyik online portálon megjelent állításokkal szemben egyébként a helyszínen szolgálatot teljesítő vízőr, aki egészségügyi végzettséggel is rendelkezik, azonnal a sérült segítségére sietett, és miután odaért a bázisától nagyjából 50 méterre lévő helyszínre, segített a partra hozott férfi szakszerű ellátásában a mentők megérkezése előtt. Információink szerint a rendőrséghez nem érkezett bejelentés, így vizsgálat sem indult az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában