Szeged

2021.08.03. 09:25

Fendler Judit maradt az SZTE kancellárja

Augusztus elsejétől a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány fenntartásába került Szegedi Tudományegyetem, és egyéb közhasznú szervezetként működik tovább.

delmagyar.hu

20210126 Szeged Fendler Judit a Szegedi Tudományegyetem kancellárja nyilatkozik a modellváltásról az SZTE Rektori Hivatalban. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Forrás: Archív fotó

Fotó: Karnok Csaba

Az átalakulás az egyetem szerződéses kapcsolatait nem érinti, és az SZTE szerződésen alapuló jogai és kötelezettségei változatlanok maradnak.

A Magyar Közlöny augusztus 2-i száma szerint Orbán Viktor miniszterelnök július 31-i hatállyal visszavonta az állami felsőoktatási intézmények kancellárjainak megbízását. Ez az intézkedés a Szegedi Tudományegyetemet is érintette, miszerint Fendler Judit kancellári kinevezése megszűnt. Ugyanakkor lapunk megkereste Fendler Juditot a hír kapcsán, aki elmondta:

Továbbra is az egyetem kancellárja marad, viszont augusztus 1-től már nem a minisztérium, hanem az egyetemet fenntartó alapítvány elnöke nevezte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában