Szeged

2021.08.23. 14:39

Írószerekkel segíti az iskolakezdést a Mátrix Közhasznú Alapítvány – Fotók

Idén is segíti a rászoruló gyerekek iskolakezdését a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A csomagokat hétfőn osztották szét az alapítvány szegedi irodájában, a Centerke Adományozó Központban.

S. Z.

Sorba álltak a rászoruló gyerekek az írószerekért. Fotó: Török János

A csomagokban volt színes ceruza, toll, füzet, vízfesték, tempera, iskolatáska és ráadásként csokit is tettek bele az önkéntesek. A civil szervezet idén kétezer gyereknek tud segíteni, amivel sok család helyzetét könnyítik meg. Az adományok kiosztása délelőtt tíz órakor kezdődött, és már akkor sokan álltak az épület előtt sorban, jellemzően kisgyerekes szülők.

Rácz Anett, az alapítvány vezetője elmondta, hogy most együttműködnek egy deszki szervezettel is, akik helyben segítenek a rászoruló gyerekeken. A deszki Kiss Csillag Alapítvány egy nagy dobozt vitt el tele írószerekkel, és természetesen nekik is jutott a csokoládéból.

A Mátrix közhasznú alapítvány 2003 óta működik, és évente több mint 10 ezer támogató csomagot oszt szét. Az adományokat olyan hátrányos helyzetű emberek kapják, akik vagy idősek, egyedülállók, vagy olyan rendkívüli élethelyzetben vannak, ami nehézségeket okoz számukra.

A Centerke kedden és pénteken 10-től 16-ig tart nyitva. Akinek segítségre van szüksége, vagy szeretne adományozni, ebben az időszakban megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában