Felújítás

2021.08.07. 11:00

Kész az óvoda Maroslelén

Maroslelén lényegében elkészült az óvoda felújítása – adta hírül lapunknak Drimba Tibor polgármester.

Munkatársunktól

Mint beszámoltunk róla, 3 különböző pályázati forrásból összesen 165 millió forintot költ a falu a helyi óvoda felújítására, illetve egy bölcsőde építésére közvetlenül mellé. Az óvoda épületénél olyan feladatok elvégzésére volt szükség, mint a hőszigetelés, a fűtés korszerűsítés, az ajtók és ablakok cseréje, emellett új vizesblokkot alakítottak ki benne, illetve napelemeket is felszereltek a tetejére. Eleve úgy tervezték, hogy mindez augusztus elejére lesz kész, és sikerült is tartani a kitűzött határidőt.

Drimba Tibor polgármester az építkezésen. Fotó: Szabó Imre

A kivitelező a Maros Projekt Kft. volt. Drimba arra is felhívta a figyelmet, hogy ennél a beruházásnál is igyekeztek bevonni a munkába helyi alvállalkozót. Ez a faluban régi hagyomány, már az előző vezetés is törekedett erre. Most kőművest és festőt ajánlottak a fővállalkozó figyelmébe. Előbbi végül egy időközben befutott másik megrendelés miatt nem tudta vállalni a feladatot, a festő viszont elvégezte a belső és a homlokzati festést.

Ami ezek után a teljes beruházásból még hátra van, az a 7 férőhelyes bölcsőde felépítése. Az eredeti elképzelések szerint ez 2022 tavaszára fejeződik be. A munka nagyon jó ütemben halad, így valószínűleg ezt a határidőt is sikerül majd tartani.