MVM Démász

2021.08.06. 15:30

Megkezdték a kártérítések folyósítását Tabánban

Már folyósítja a kártérítést az MVM Démász Áramhálózati Kft. azon ügyfelei részére, akiknek háztartási berendezéseiben kárt okozhatott a Tabán városrészben július elején elromlott transzformátor miatt fellépő feszültségingadozás – közölte a Délmagyarországgal a társaság.

Munkatársunktól

Klímák és hűtők is meghibásodtak. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Archív fotó: Kuklis István

Mint ismert, a hőség okozta a meghibásodást még július elején, túlfeszültség keletkezett, ami miatt mintegy száz háztartásban mentek tönkre elektronikus eszközök. Volt, ahol csak az izzók, máshol a hűtő, klíma és egyéb berendezések is használhatatlanná váltak. Az MVM Démász Áramhálózati Kft. szerelői azonnal megkezdték a hiba feltárását és a javítást, valamint körültekintően megvizsgálták az érintett hálózati szakaszt.

A társaság lapunkkal azt közölte, hogy több ügyfélnél már akkor, a helyszínen megtörtént a lehetséges károk jegyzőkönyvbe vétele, majd az MVM Démász Áramhálózati Kft. honlapján jelezte, hogy haladéktalanul és soron kívül elkezdődik a kárbejelentések feldolgozása, továbbá e-mailben és postai úton is tájékoztatta az ügyfeleket az eljárásrendről.

Klímák és hűtők is meghibásodtak. Archív fotó: Kuklis István

– Társaságunknál a mai napig 106 ügyfél jelezte előzetes kárigényét, akik közül ügyintézőink mindenkivel felvették a kapcsolatot. Az érintettek tájékoztatást kaptak a kártérítési igényük vizsgálatához beküldendő dokumentumokról, nyilatkozatokról. Mindezidáig azonban mindössze 24 dokumentált kárigény érkezett be, tehát a többség az elmúlt egy hónapban nem küldte meg az elbírálásához szükséges dokumentációt – tájékoztatott az cég.

A felmerült, dokumentált kárigények elbírálása egyébként soron kívül zajlik, az első kifizetések 1 millió forintot meghaladó értékben már megtörténtek.

Az érintett tabáni ügyfeleitől ezúton is elnézést kér az MVM Démász Áramhálózati Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában