Ismét megváltozik a forgalmi rend

2021.08.04. 18:06

Nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak

A makói fürdőbővítéshez kapcsolódó forgalmi rend változásokról tartottak szerda délután sajtótájékoztatót.

munkatársunktól

Farkas Éva Erzsébet, Koczkás László és Horváth Attila is türelmet kért a makóiaktól. Fotó: MakóTv

Forrás: MakóTv

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere ismertette, hogy Lázár János kormánybiztos támogatásának köszönhetően egy 9,5 milliárdos fürdőbővítés valósul meg a városban. A fejlesztés a tervek szerint közel 2 évet vesz majd igénybe. Az építkezéshez kapcsolódóan a közművek kiváltása miatt a forgalmi rend módosítása vált szükségessé.

Farkas Éva Erzsébet, Koczkás László és Horváth Attila is türelmet kért a makóiaktól. Fotó: MakóTv

Péntek reggeltől ismét forgalmi rend változás lesz a makói fürdő környezetében. Június elsejétől már változtattak a szabályokon, ezek továbbra is életben maradnak a Szép utcánál és a Makovecz térnél. A Szent János tér felől a behajtási lehetőség megmarad a kereskedő udvarig, ezen a szakaszon kétirányú forgalmi rend kerül visszaállításra. A kereskedő udvar bejárójától az úttest teljes pályás lezárására kerül sor, megszűnik a Szép utca irányába való továbbhaladás lehetősége a gépjárművek számára.A Szent János tér irányából a Teleki László utcába behajtóknak elsőbbséget kell adniuk a Szent János tér irányába közlekedőknek.

A közlekedőktől a makói rendőrkapitányság munkatársai fokozott figyelmet és óvatosságot kérnek az érintett útszakaszokon. A fürdőbe érkező vendégek továbbra is a Galamb József Mezőgazdasági Technikum udvarán parkolhatnak. A gyalogos és a kerékpáros közlekedés a lezárt terület mellett továbbra is biztonságos.

Farkas Éva Erzsébet azt is közölte, hogy a környező utcák lakóit térképpel ellátott szórólapokkal tájékoztatják a változásokról. Koczkás László alezredes, a makói rendőrkapitányság osztályvezetője elmondta, hogy ellenőrizni fogják a megváltozott forgalmi rend szabályainak betartását. Horváth Attila, a székesfehérvári kivitelező cég vezetője vázolta, hogy jövő hétfőtől elkezdik a családi élményfürdő építését, magasabb sebességi fokozatra kapcsolnak a munkákkal. Azt is hozzátette, hogy napokon belül felállítják a toronydarut, és két kutat is fúrnak majd a területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában