Lehetetlen szabályosok szerint megszervezni

2021.08.13. 11:41

Nem lesz Makón Hagymafesztivál

Elmarad az idei Hagymafesztivál Makón – jelentette be a döntést pénteken Barna Gábor, a városmarketing-iroda vezetője.

Munkatársunktól

Fotó: Archív fotó. DM

A fesztivál hagyományosan Makó legnagyobb rendezvénye; az utóbbi években már a város főterén rendezték meg, három napban, sztárok fellépésével, széles gasztronómiai kínálattal. Általában több tízezer embert vonzott Makóra. Az idei lett volna sorrendben a harmincadik.

Barna Gábor azt mondta, abban a reményben kezdték el tavasszal a szervezőmunkát, hogy a korlátozó intézkedések addigra a magas átoltottságnak köszönhetően megszűnnek.

A jogi háttér azonban nem változott, így a programot várhatóan csak jövőre tudják megtartani.

A szerződéseket a fellépőkkel erre is készülve kötötték meg.

A fesztivál lemondásának oka az, hogy a teljes főteret lehetetlen és értelmetlen is az előírásoknak megfelelően lezárni – 500 főnél nagyobb rendezvényt ugyanis csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogatnak.

- Annyi biztonsági őrt leszerződtetni, amennyi az egész főteret le tudja zárni és a belépőket tudja ellenőrizni, képtelenség. A környező házakban lakók közlekedését megoldani ugyancsak nagyon nehéz volna így – tette hozzá.

A marketingcsoport vezetője, Gergely Gábor arról beszélt, hogy emiatt miként fogják kárpótolni a makóiakat.

- Szeptember 3-ától a város honlapján minden makói polgár regisztrálhat, és választása szerint vagy egy mozijegyet, vagy egy fürdőbelépőt igényelhet – tudatta. Ezen kívül még idén lesz egy zenés rendezvény a Maros-parti strandon, amit a SzabadON fesztivál nyári programjainak mintájára fognak megtartani. Ennek időpontját és részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában