Festmények a kávéitalok csomagolásain

2021.08.30. 20:22

Red Dot díjat kapott a Mizo Art Coffee

Red Dot díjat kapott a Mizo kávéitalainak egyedülálló csomagolása.

delmagyar.hu

A díjnyertes termékcsalád. Fotók: Sole-Mizo Zrt.

A Mizo Art Coffee termékek díjnyertes dobozgrafikáit a Dió Stúdió tervezte, melyekhez a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria által válogatott festmények képeit használták fel. – írja a Sole-Mizo Zrt. közleményében.

A Red Dot Design Award a dizájnerszakma egyik legtekintélyesebb elismerése, melyre minden évben több ezer pályázat érkezik a világ minden tájáról és méretteti meg magát a nemzetközi szakértőkből álló zsűri előtt.

A Mizo Coffee Selection festményekbe burkolt kávésdobozainak terve a csomagolás kategóriában nyerte el a rangos díjat, melyet szakmai berkekben a dizájn Oscarjaként is szokás emlegetni.

A Mizo, valamint a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria a Dió Stúdió szervezésében talált különleges módot arra, hogy eljuttassa az emberekhez és becsempéssze a mindennapjaikba a művészet élményét a kávézáson keresztül.

A díjnyertes termékcsalád. Fotók: Sole-Mizo Zrt.

Ehhez közvetítőként a Mizo Coffee Selection termékcsalád limitált szériás Art Coffee kollekciója szolgált, mely 2020 őszén került a boltokba,

lehetőséget adva így a fogyasztóknak arra, hogy a koronavírus-járvány miatt bezárt múzeumok falain kívül is találkozhassanak a művészettel.

A 10 különböző Mizo kávéspecialitás papírdobozaira 1-1 jól vagy épp kevésbé ismert festmény képe került egy rövid leírással, amely bemutatta a műdarabot és azt, hogy melyik múzeumban tekinthető

meg az eredetiben.

A 30 festményt – többek között Szinyei, Csontváry, Munkácsy és Gauguin festményeit – bemutató sorozat azonban nemcsak a dizájnerszakmában, hanem a fogyasztók körében is nagy sikert aratott.

A nyertes munkák bekerülnek a 2021/2022-es Nemzetközi Kommunikációs Design Évkönyvbe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában